vestnik

Nogomet bo velika motivacija, da zaradi očeta izpolni vse nogometne cilje

Vestnik.si, 11. 1. 2024
Grega Wernig
Niko Osterc.
Šport

Na mizi je imel ponudbo Bologne, po tragediji podaljšal pogodbo z Mariborom.

Pisali smo že, da je v tragični nesreči, ki se je konec lanskega leta zgodila v Mariboru, življenje izgubil Andrej Osterc, nekdanji igralec, trener in nazadnje član upravnega odbora NK Veržej. Smrt je sinu Niko Ostercu, 16-letnemu nogometašu NK Maribor, življenje obrnilo na glavo. 



Športni časnik EkipaSN je v tem tednu poročala, da je družino Osterc po tragičnem dogodku obiskal športni direktor Maribora Marko Šuler, podporo mlademu nogometašu pa je izrekel tudi javno na novinarski konferenci ob začetku zimskih priprav. "Želimo biti družina. Družina, ki je mogoče malce drugačna od ostalih in ki morda ni običajna za tako velik klub, kot je Maribor. Zame je Niko Osterc eden največjih mariborskih potencialov, če ne celo največji. Nekdo, o katerem se že dolgo časa pogovarjamo. Že pred več kot pol leta smo začeli tudi pogovore o novi pogodbi. Sicer ima za seboj že eno hudo poškodbo, po kateri pa se je vrnil. Zdaj se mu je zgodila še tragedija z očetom. In v tem trenutku je povsem nepomembno, kakšne so želje Maribora. V takšnih situacijah je pomembno biti življenjski," je dejal za Ekipo. Nadaljeval je, da bo klub Niku stal ob strani. "Fant je vzgojen na način, kot si ga lahko zgolj želiš. Prihaja iz družine, ki je bila res predana nogometu. Ima podporo družine in edino pošteno od nas je, da ima enako podporo od nas. Zdaj, ko je najtežje," je dejal. 

niko-osterc, nk-maribor
Grega Wernig
Niko Osterc.

Pogovarjali so se tudi z nogometnim agentom Amirjem Ružnićem, ki zastopa mladega Veržejca. Povedal je, da je imel zelo dober odnos z očetom Nika Osterca. "Niko prihaja iz zelo dobre družine, ki ni tista klasična nogometna. Njegovi starši niso bili bolno ambiciozni, da bi na svojega sina gledali zgolj skozi prizmo nogometne kariere, denarja in vsega, kar pride zraven. Tragedija je tudi mene zelo prizadela. Absolutno bo zdaj tukaj moja vloga zelo pomembna, fantu bom stal ob strani, kar sem povedal tudi Nikovi mami in celotni družini po Andrejevi strani. Jaz mu bom nudil maksimalno podporo, na Nika bom gledal kot na svojega sina," povedal za Ekipo. Prav tako, da član mariborske kadetske ekipe želi še vedno nogometne ambicije in da mu bo nogomet lahko v tej situaciji največji prijatelj. "V končni fazi mu bo lahko nogomet služil tudi kot velika motivacija, da zaradi očeta izpolni vse svoje nogometne cilje. Njegov oče si je želel, da bi ga nekoč videl v dresu slovenske članske reprezentance. In ta misel bo gotovo zanj dodaten motiv, zato bo lahko iz te situacije prišel še močnejši,« je razložil.


Ružnić je še razkril, da so imeli na mizi ponudbo italijanske Bologne, po tragediji pa so se odločili, da podpišejo novo pogodbo z Mariborom in da Niko Osterc zaradi celotne situacije ostane doma, z družino. 

niko-osterc nk-maribor amir-ružnić