vestnik

Nogometašinja iz Prlekije se vrača k Pomurkam, oblekla bo črno-beli dres

Vestnik.si, 19. 7. 2024
ŽNK Mura Nona
Sara Makovec se vrača v Muro.
Šport

Iz Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Mura Nona so danes sporočili, da se Sara Makovec vrača v Prekmurje.

Makovčeva se v Mursko Sobota vrača po sezoni 2022/2023, ko je prestopila neposredno k ljubljanski Olimpiji. "Zelo sem vesela ponujene priložnosti. Mislim, da imamo zelo dobro ekipo, s katero lahko nekaj pokažemo tudi v evropskih tekmovanjih. Cilji v prvenstvu in pokalu ostajajo jasni, to je osvojitev obeh lovorik. Vesela sem vrnitve v Prekmurje, že od nekdaj sem si želela zaigrati v Fazaneriji kot članica Mure in dala bom vse od sebe, da dosežemo čim boljše rezultate," je povedala ob prestopu.

Podpisala je pogodbo do konca leta 2024. 

Robert Kuzmič, predsednik Mure, je dodal, da je vesel, da je Makovčeva prepoznala naš projekt in se vrnila v Prekmurje, kjer je začela nogometno kariero. "Z njo smo dobili mlado, a izkušeno nogometašinjo, ki odlično pozna slovenski nogomet in je ena od protagonistk v slovenskem ženskem nogometu. Verjamem, da bomo tudi z njeno pomočjo storili korak naprej v evropskih tekmovanjih," je izpostavil. 

Sara Makovec je v 1. slovenski nogometni ligi odigrala 144 tekem in dosegla 153 zadetkov, v pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah prispevala 19 zadetkov. Prav tako je članica slovenske reprezentance. 

sara-makovec žnk-mura žnk-olimpija-ljubljana