vestnik

Nov športni direktor Mure je Robert Koren. Bo še naprej vodil tudi nogometno šolo?

Vestnik.si, 4. 1. 2024
Loris Cipot
Robert Koren je novi športni direktor Mure.
Šport

Iz Nogometne šole Mura so sporočili, da so se sinoči po sestanku upravnega odbora odločili, da na mesto športnega direktorja ustoličijo Roberta Korena, ki je doslej bdel nad razvojem nogometašev v naši nogometni šoli. To funkcijo bo opravljal tudi v prihodnje, ob tem pa prevzema tudi delo športnega direktorja.

Danes je s trenerskim štabom in nogometaši že opravil prvi sestanek, v naslednjih dneh pa bo njegov fokus predvsem na dogajanju v zimskem prestopnem roku. "Rad bi se zahvalil klubu za zaupanje, ki so mi ga izkazali. Pred mano je izziv, ki se ga zelo veselim, motivacije mi ne primanjkuje. Vizija kluba je bila jasna vseskozi in se ne spreminja, to je vključitev domačih nogometašev v člansko ekipo, kjer dobijo priložnost in postopoma tudi čim večjo minutažo. Smo v prestopnem obdobju, prihodi in odhodi so stalnost v nogometu, tudi mi bomo aktivni na nogometni tržnici. Še pred tem pa se bomo pogovorili z nogometaši, analizirali obstoječi kader in se nato odločili, kakšne profile nogometašev potrebujemo. Cilji v letošnji sezoni ostajajo enaki, kot so bili pred sezono in to je uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja," je po potrditvi nove funkcije povedal Koren. 

"Svoje neprecenljive igralske izkušnje, kjer je bil zelo uspešen tako na reprezentančni, kot na najvišji mednarodni klubski ravni, je po koncu kariere dopolnil s strokovnim delom v različnih klubih. V Muri je do sedaj vodil mladinsko šolo, kjer smo se že lahko prepričali, da njegovo delo daje rezultate. Tekmovalne selekcije so veliko bolj uspešne, hkrati pa je Mura je postala privlačna za mlade, talentirane igralce. Verjamem, da smo z Robertom dobili pravo rešitev in nam bo s svojim znanjem pomagal pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili v letošnji sezoni in ostajajo nespremenjeni, torej uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja ter vzgoja mladih igralcev. Naša skupna strategija je razvoj mladih nogometašev in postopna vključitev v člansko ekipo, obenem pa vrnitev h koreninam, k Muri, ki ima domač, slovenski podpis. Robert Koren bo zato še naprej bdel nad strokovnim delom v tekmovalnih selekcijah od U15 do U19," pa je povedal predsednik kluba Robert Kuzmič. 

nš-mura robert-koren športni-direktor