vestnik

Nov zakoniti zastopnik ŠNK Radgona je Robert Lipič

Vestnik.si, 25. 1. 2020
Vestnik.si
Robert Lipič je novi zakoniti zastopnik Društva ŠNK Radgona.
Šport

Programsko-volilni letni občni zbor so izvedli tudi v Društvu Športno nogometni klub (ŠNK) Radgona, in sicer v okrepčevalnici Doma športa TŠC Trate v Gornji Radgoni.

Za razliko od občnega zbora v Odrancih je ta v Gornji Radgoni potekal z več zapleti in medsebojnimi očitki, udeležilo pa se ga je dosti manj članov, čeprav ima Društvo ŠNK Radgona uradno skupno 78 članov. Delovanje kluba se je srečevalo s težavami, s kakršnimi se srečuje še veliko pomurskih klubov, ki bi radi nastopali na redni tekmovalni bazi, in ob tem naletijo na (pre)velike, predvsem finančne in administrativne, ovire. Tudi dosedanji štiriletni zakoniti zastopnik Društva ŠNK Radgona Benjamin Krajnc je v svojem poročilu priznal, da je lani zaradi preobremenjenosti "pregorel". Čeprav je v nekem trenutku že kazalo, da za ŠNK Radgona ni več poti naprej, sta na koncu vendarle prevladala ljubezen do nogometa in veselje do dela z mlajšimi selekcijami. Veliko vlogo pri tem je odigralo tretje mesto, ki ga je selekcija ŠNK Radgona U7 zasedla na turnirju NŠ NK Čarda v Murski Soboti. "Tega še nisem doživel. Starši so me objemali, se mi zahvaljevali in mi čestitali, ker smo otrokom omogočili takšno veselje ob odličnem izidu. Ravno zaradi tega želim, da zgodbo s ŠNK Radgona peljemo naprej," je na občnem zboru dejal trener omenjene selekcije Robert Lipič iz Gornje Radgone, ki je bil ob koncu zbora tudi izvoljen za novega zakonitega zastopnika Društva ŠNK Radgona, potem ko je bil Benjamin Krajnc razrešen s te funkcije. Krajnc je ob tem čestital Lipiču in mu zaželel veliko uspeha pri nadaljnjem delu. "V začetku bomo delali dvesto na uro, če bo treba, kasneje pa samo z devetdeset na uro, če bodo stvari takšne, kot morajo biti," je ob izvolitvi dejal Lipič. Tudi nekateri drugi trenerji mlajših selekcij ŠNK Radgona so dejali, da so pripravljeni pozabiti na plačilo, samo da vidijo otroke srečne ob igranju nogometa.

Novi člani upravnega odbora ŠNK Radgona so sedaj Vlado Babosek, Darko Kolarič in Zlatko Mulec. Skupaj z Lipičem jih zdaj čaka ogromno dela v zelo kratkem času, predvsem glede članske vrste ŠNK Radgona, saj je po jesenskem delu 3. SNL vzhod ekipa ostala le z malim številom igralcev, brez trenerja in z eno samo točko globoko na zadnjem mestu lestvice.      

nogomet občni-zbor šnk-radgona robert lipič
Kaj zdaj berejo drugi