vestnik

Nova okrepitev Mure je Daniel Katić

Vestnik.si, 1. 8. 2023
FB NŠ Mura
Daniel Katić bo okrepil obrambno vrsto Mure.
Šport

K črno-belim se seli iz nemškega Augsburga.

Hrvaški branilec Daniel Katić, ki je bil od sezone 2018/2019 član nemškega Augsburga, je nova okrepitev v osrčju Murine obrambe, kamor se seli na posojo z možnostjo odkupa. Katić, ki je igral v mlajših selekcijah nemškega kluba, v minuli sezoni pa je bil član tamkajšnje druge ekipe, je v pretekli sezoni odigral 18 tekem, pri tem pa dosegel en zadetek. Občasno je bil priključen tudi prvi ekipi Augsburga, saj je bil v kadru na tekmah nemške Bundeslige. 

"Vesel sem, da sta se kluba uspela dogovoriti o posoji. V Muro prihajam zelo motiviran in željan dokazovanja. Klubu bom po najboljših močeh pomagal, da doseže zastavljene cilje," je povedal Katić. 

V klubu so se za okrepitev položaja osrednjega branilca odločili po poškodbi Kaia Cipota. Kot je povedal športni direktor Denis Rajbar, so hrvaškega branilca spremljali že nekaj časa, v dani situaciji pa so hitro reagirali in se dogovorili tako z nogometašem, kot s klubom. "Verjamemo, da bo zaostril konkurenco na položaju osrednjega branilca, saj prihaja iz okolja, ki je znano po tem, da še posebej zagovarja trdo delo, disciplino in neizprosnost do zadnjega atoma moči." 

nš-mura daniel-katić