vestnik

Novi trener črno-belih: Veliko sprememb ne bo. Kdo bo Murin nasprotnik na pripravljalnih tekmah?

Vestnik, 3. 1. 2022
Aleš Cipot
Damir Čontala
Šport

Muraši so se sinoči zbrali na tradicionalni večerji, danes uradni trening. Izoblikoval se je spored pripravljalnih tekem.

Kot je ob večerji dejal Robert Kuzmič, predsednik kluba, je minulo leto bilo zgodovinsko. "Tudi v novo leto vstopamo z optimizmom, pripravili smo si dobre temelje, na katerih bomo gradili še naprej." Cilji ostajajo nespremenjeni, želijo doseči Evropo, kar ostaja primarni cilj. 

Danes ob 17. uri bo potekal uvodni trening pod taktirko novega trenerja Damirja Čontale. "Po ponujeni priložnosti in, ko sem vlogo tudi sprejel, je bilo kar naporno. Veliko se je dogajalo, zdaj pa se stvari malo umirjajo. Pripravljeni smo, načrt je pripravljen." Muraši so v zimskem premoru imeli dva tedna prosto, nato so začeli s prilagojenimi pripravami. "Priprave bodo potekale po ustaljenem ritmu, kot je bilo v minulih letih. Veliko sprememb ne bo, a ima vsak trener nekaj svojega. Malo bomo dodali, kaj spremenili, a večjih sprememb ne bo," je strnil Damir Čontala. 

Kdo pa bodo Murini nasprotniki v pripravljalnem obdobju?

Že v sredo naslednji teden (12. januarja) bodo odigrali tekmo proti avstrijskemu Kapfenbergu. Sobota, 15. januar, je rezervirana za obračun proti Madžarom iz Zalaegerszega, 20. januarja jim bo nasproti stal poljski prvoligaš Lech Poznan, 26. januarja pa skrbski Čukarički. V nedeljo, 30. januarja, bo na sporedu obračun proti bolgarskemu prvoligašu Slavia Sofia, v nedeljo, 4. februarja, pa sledi še tekma proti Sturmu iz Gradca. 

271199327_5091608500870651_9013446131263247247_n
NŠ Mura
Spored pripravljalnih tekem

nš-mura robert-kuzmič damir-čontala