vestnik

(NŠ Mura) Slovo Rajbarja je potrjeno, dva igralca pred odhodom

Vestnik.si, 29. 12. 2023
Aleš Cipot
Robert Kuzmič je potrdil odstop Denisa Rajbarja s funkcije športnega direktorja kluba.
Šport

Predsednik Mure Robert Kuzmič je potrdil, da Denis Rajbar ni več športni direktor.

Športni dnevnik EkipaSN je sinoči dobil uradno potrditev sprememb v vodstvu Nogometne šole Mure. »Drži, Denis Rajbar ni več športni direktor, odstopil je tudi kot direktor družbe Nogometni management Mura,« je dejal predsednik Robert Kuzmič in dodal, da o tem niso želeli govoriti, dokler stvari niso bile formalno urejene. Kako naprej? Za časopis je dejal, da v klubu iščejo nove rešitve, a da česa bolj oprijemljivega v tem trenutku še ne more povedati. Zdaj je postal »samostojni jezdec«, nase je prevzel ogromno odgovornost. 

V prispevku je še zapisano, da se bodo kmalu zgodile tudi prve spremembe v kadrovski zasedbi. Pred uresničitvijo sta dva odhoda, in sicer naj bi Kobie Morris kariero nadaljeval na Kitajskem, Roko Jurišić pa naj bi bil blizu dogovora o prestopu v Osijek. Obema igralcema bo po koncu sezone potekla pogodba, ker pa realnih možnosti za nadaljevanje sodelovanja ni bilo, je zamenjava klubskih barv jasna rešitev. "Muraši prav tako ne skrivajo, da bi se radi za predčasno prekinitev sodelovanja dogovorili z Nikolo Petkovićem in Ivanom Šarićem. Pogajanja potekajo že nekaj časa, najbrž je zadnjo tekmo v črno-beli opravi že odigral tudi Dardan Shabanhaxhaj. Nekdanji igralec Sturma je zanimiv Mariboru in Olimpiji, a je za večna rivala predrag, na drugi strani so snubci iz tujine do zdaj pokazali le zanimanje, uradne ponudbe še ne," še piše Ekipa. 

čarno-bejli-petek, nš-mura, druženje-z-igralci, Darick Kobie Morris
Jure Kljajić
Kobie Morris naj bi kariero nadaljeval na Kitajskem.

Tudi na vestnik.si smo že pisali o ideji, da bi se v Fazanerijo s statusom posojenega igralca Spezie vrnil Tio Cipot. O tem je v četrtek, kot poroča Ekipa, pisala tudi spletna stran Cittadellaspezia.com, toda nekateri dobro obveščeni viri pravijo, da je realizacija tega posla v tem trenutku vendarle še zelo, zelo daleč. Drži, da delodajalci mladega slovenskega reprezentanta razmišljajo, da bi ga poslali na posojo, toda bojda je prva želja, da bi še naprej ostal v Italiji.

nš-mura denis-rajbar