vestnik

NZS: Treba je potegniti ločnico med navijaštvom in huliganizmom. Čas je, da se lotimo problema

Vestnik.si, 18. 2. 2024
Grega Wernig
Mura - Maribor
Šport

Po nedeljskem navijaškem incidentu v Murski Soboti se je naposled odzvala še Nogometna zveza Slovenije. Usoda tekme bo znana v najkrajšem možnem času.

Pri Nogometni zvezi Slovenije so zapisali, da so ogorčeni in pretreseni zaradi dogodkov na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom.

"Do 57. minute smo gledali navijaški praznik, potem pa je bila tekma zaradi navijaških izgredov prekinjena, ob uporabi nevarnih eksplozivnih sredstev gostujoče navijaške skupine pa je prišlo do poškodb šestih članov domačega moštva.

Na NZS si želimo in upamo, da poškodovani zaradi nepremišljenega, sramotnega dogodka ne bodo nosili dolgoročnih posledic. Vsem želimo čim hitrejše okrevanje.

Obenem nam je žal, da se je tekma spremenila v dogodek, ki meče slabo luč na slovenski klubski nogomet in odvrača iskrene nogometne navdušence in družine od ogleda tekem v živo. Incident najstrožje obsojamo in verjamemo, da bodo storilca poleg disciplinske odgovornosti pod okriljem NZS, doletele tudi najostrejše sankcije pristojnih organov.

Nujno bo potrebno potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganizmom in čas je, da se problema lotimo skupaj z vsemi deležniki. Današnji dogodek je dodaten signal, da je na tem področju potrebna sistemska in celovita ureditev.

Čeprav razplet tekme ta trenutek ni na prvem mestu, bo usoda tekme znana v najkrajšem možnem času, po odločitvi vodje tekmovanj NZS," so še zapisali.

nzs odziv incident fazanerija