vestnik

Ob koncu prvenstva je čas za derbi pred domačimi navijači

Vestnik.si, 18. 5. 2023
ŽNK Mura Nona
Čeprav so si igralke Mure naslov zagotovile že v nedeljo, si organizatorji vseeno želijo, da bi jih prišlo podpret čim več navijačev.
Šport

Nogometašice ŽNK Mura Nona bodo v nedeljo, 21. maja 2023, odigrale zadnjo tekmo v prvi slovenski ženski nogometni ligi. Čeprav so si igralke Mure naslov zagotovile že v nedeljo, si organizatorji vseeno želijo, da bi jih prišlo podpret čim več navijačev.

Nogometašice Mure bodo sezono končale z derbijem na domačem igrišču z ŽNK Olimpija Ljubljana. Prav slednje so bile, poleg igralk ŽNK Mura Nona, namreč glavne pretendentke za osvojitev naslova državnih prvakinj. Črno-bele so se v tej sezoni prve ženske nogometne lige z nogometašicami Olimpije pomerile že trikrat ter dvakrat zmagale. Zmaga Olimpije na medsebojni tekmi pa je hkrati tudi edini poraz, ki so ga Prekmurke doživele v tej sezoni. Za njimi je tako še ena uspešna sezona, v kateri so na dosedanjih 18. tekmah usvojile kar 17 zmag. Ti dve ekipi sta se pomerili tudi za pokalni naslov, ki so ga prav tako osvojile nogometašice Mure. Na nedeljski tekmi bodo tako pred domačimi navijači dvignile kar dva pokala. Obe lovoriki so letos osvojile že desetič.

»Vsi vemo, da je ta derbi z Olimpijo vedno napet, tako da mi pričakujemo dobro tekmo, upamo pa, da bo Fazanerija polna, da skupaj dvignemo ta dva pokala. Mislim, da dodatne motivacije glede na to, da je derbi, ne potrebujemo, ker nam že sam derbi da dodatno motivacijo pa tudi to, da zadnjo tekmo igramo na Fazaneriji, je vedno poseben občutek,« je pričakovanja pred zadnjo tekmo strnila kapetanka Špela Kolbl. Glede na to, da zadnja tekma ne odloča o ničemer več je Kolblova še povedala, da so priprave na tekmo bolj sproščene, saj je bilo prvenstvo napeto, zato bodo lahko zdaj tudi bolj sproščeno igrale. Trener moštva Robert Berendijaš pa pravi, da je razpoloženje v ekipi pred zadnjo tekmo z Olimpijo šampionsko, saj so že osvojili oba pokala, zato bodo šli v tekmo sproščeni in jo poskušali dobiti. »Vsak derbi oziroma tekma z Olimpijo je že sama po sebi velika motivacija, kjer se igralke med sabo poznajo in tekmujejo, kdo je boljši, tako da kakšne posebne motivacije sploh ni potrebno za tako tekmo,« je še povedal Berendijaš.

Na Fazaneriji si želijo rekordnega obiska

Kljub temu, da tekma ne bo odločala o ničemer več, si organizatorji vseeno želijo, da bi bil obisk rekorden. Kot nam je povedal tiskovni predstavnik kluba Smiljan Kuhar je bilo do zdaj največ obiskovalcev na ženski nogometni tekmi v Sloveniji v jesenskem delu tekmovanja, ko je na Fazaneriji Mura igrala proti Olimpiji, in sicer 900. Obetajo si, da bodo ta rekord na zadnji tekmi prvenstva podrli. Točno število gledalcev, je kot pravi Kuhar, za zdaj še težko napovedati, si pa želijo, da bi podrli rekord in da bi bilo gledalcev vsaj tisoč. Kapetanka Špela Kolbl navijačem sporoča: »Mi obljubljamo, da bomo dale vse od sebe na igrišču, da bomo poskusile zmagati to tekmo in da skupaj z nami dvignejo ta dva pokala.« Trener Robert Berendijaš pa navijače poziva naj pridejo pozdravit nove šampionke in prvakinje pokala ter naj pripravijo lepo vzdušje, da bodo njegove varovanke v novi sezoni spet ciljale na novi naslov.

žnk-mura-nona nogomet ženska-nogometna-liga fazanerija