vestnik

Ob visoki zmagi proti Turčiji zadele tudi Pomurke

Vestnik, 9. 10. 2019
Aleš Cipot
Minuli petek so Slovenke na stadionu Fazanerija odigrale tekmo proti Nizozemski.
Šport

Slovenska ženska reprezentanca je v kvalifikacijah za EURO 2021 včeraj na gostovanju visoko premagala Turčijo.

 Po tem, ko so minuli teden v Fazaneriji z 2 : 4 izgubile proti reprezentanci Nizozemske, so Slovenke Turčijo premagale z 1 : 6. Tri zadetke je dosegla Lara Prašnikar, po enega pa Špela Rozmarič, Špela Kolbl in kapetanka Mateja Zver. Slovenski selektor Borut Jarc je bil po zmagi zadovoljen. "Ekipa si zasluži vse čestitke za suvereno igro in suvereno zmago. Vsi smo zelo veseli, da gremo domov s tremi točkami. Ekipa si zasluži čestitke in pohvale, kako je trenirala in se pripravila na tekmo s Turčijo," je dejal za spletno stran Nogometne zveze Slovenije.

Slovenke so srečanje odigrale v naslednji postavi: Meršnik, Golob, Agrež (od 46. Prša), Rozmarič, Korošec, Zver, Čonč (od 83. Babnik), Prašnikar, Kolbl, Begič (od 69. Makovec), Eržen. 

Prvi polčas se je končal z izidom 0 : 5, v mreži Turkinj pa je končalo kar pet od osmih strelov. Mrežo domačink je načela v 12. minuti Prašnikarjeva, Rozmaričeva, sicer članica ŽNK Nona Pomurje Beltinci, vodstvo je z uspešno realizirano 11-metrovko povišala Zverova, nato pa je turško vratarko še dvakrat matirala Prašnikarjeva. V 51. minuti je zadnji slovenski zadetek prispevala še Špela Kolbl, častni gol pa so Turkinje dale že v sodnikovem podaljšku, zadela je Katma. 

To je bila druga slovenska zmaga v omenjenih kvalifikacijah, ki se bodo za izbranke Boruta Jarca nadaljevale 12. novembra, ko se bodo v gosteh pomerile z Nizozemkami. 

slovenska-ženska-nogometna-reprezentanca kvalifikacije-za-evropsko-prvenstvo