vestnik

OK Panvita Pomgrad: Cilj je uvrstitev med prve štiri ekipe

Vestnik.si, 25. 9. 2023
Jure Kljajić
Novinarska konferenca - ŠK Pomurje Deset.
Šport

Predstavitev okrepitev na novinarski konferenci - Do konca leta bodo domače tekme igrali v Zeleni dvorani Puconci

6. in 7. oktobra se bo začela nova sezona v prvi državni odbojkarski ligi, kjer se bodo za čim višja mesta znova borili odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murke Sobote. Letos jih čaka boj na treh frontah. Ob državnem in pokalnem prvenstvu bodo še drugo leto zapored nastopili na evropskem prizorišču. 

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Novinarska konferenca - ŠK Pomurje Deset.

V 1. krogu državnega prvenstva bodo soboški odbojkarji 7. oktobra gostovali pri kranjskem Triglavu, prvo tekmo doma pa bodo odigrali 15. oktobra ob 18. uri, ko bodo gostili ravenski Fužinar. Srečanje bo v Zeleni dvorani v Puconcih, v kateri so našli začasen dom, saj se je prenova parketa v matični dvorani OŠ I v Murski Soboti precej zavlekla.

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Matjaž Durič.

Na druženju z mediji v Salonu Murska republika je predsednik kluba Matjaž Durič predstavil cilje članske ekipe in poslanstvo kluba: "Minulo sezono smo sklenili nekoliko slabše, kot je bilo načrtovano. Naš cilj je bila uvrstitev med štiri najboljše ekipe. Nismo ga dosegli, zato se letos v sezono podajamo z nekoliko spremenjeno sestavo. Imamo štiri nove okrepitve, za katere verjamem, da bodo zapolnile manjkajočo vrzel po odhodu nekaterih igralcev. Prvotni cilj je, da se uvrstimo v končnico prvenstva in nato v nadaljevanju skušamo priti do medalje, oziroma da se vsaj uvrstimo med najboljše štiri ekipe. Začasno domujemo v Zeleni dvorani Osnovne šole Puconci, kar zahteva nekaj dodatnih organizacijskih izzivov v ustroju kluba. Rad bi se pa zahvalil tako ravnatelju šole kot tudi občini Puconci, ki sta nam omogočila nemoteno treniranje in igranje uvodnega dela državnega prvenstva. V dvorano v Murski Soboti naj bi se vrnili predvidoma decembra ali januarja. Izpostaviti moram še dejstvo, da klub ni zgolj članska ekipa. Še naprej dajemo poudarek vzgoji mladih odbojkarjev. Tako v klubu delujejo tudi mini odbojka, mala odbojka ter selekcija kadetov in mladincev, kjer je prvotni cilj, da se čim bolje naučijo veščin odbojke, nadalje osvojijo čim višja mesta v državnih tekmovanjih in se v prihodnosti pridružijo članskemu moštvu. Eden zadnjih uspehov mladega pogona, na katerega smo v klubu ponosni, sta nedavna uvrstitev mladincev v 1. slovensko državno ligo ter vidni nastop in deseto mesto Vida Suhadolnika z mladinsko reprezentanco Slovenije na svetovnem prvenstvu avgusta v Argentini."

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Dejan Fujs.

Panvita Pomgrad je eden izmed najbolj stabilnih slovenskih prvoligašev in v širšem vrhu slovenske odbojke že vrsto let. Glavni trener Dejan Fujs tokrat opozarja na izjemno izenačenost ekip v prvenstvu, zato je prvotni cilj po njegovih besedah najprej uvrstitev v prvo polovico lestvice, nato pa v drugem delu boj za napredovanje med prve štiri ekipe. Po nekaterih odhodih ob koncu minule sezone so v klubu moštvo popolnili s kombinacijo lastnega kadra ter okrepitvami iz Slovenije in tujine. "Po prevetritvi igralskega kadra smo sestavili zanimivo ekipo. Pridružila sta se nam sprejemalca, 24-letni Srb Stefan Mirković (nazadnje je igral za Sparto Ljig v Srbiji) in albanski reprezentant, 23-letni Leonardo Doda, ki se je v Mursko Soboto preselil iz madžarskega prvoligaša MÁV Előre Székesfehérvár. Priključili smo še mladega blokerja Žigo Horvata, ki prihaja iz našega pogona, in Luko Mika iz Črnuč, ki se je odločil za študij v Mariboru in ga je športna pot zdaj popeljala v naš kraj. Posebej nas veseli, da je kar dve tretjini ekipe sestavljene iz igralcev našega lastnega pogona. Mislim, da smo glede tega eden redkih klubov v 1. slovenski A-ligi, tako visok delež domačih igralcev pa je zelo vzpodbuden za našo prihodnost. Letos vse resneje računam tudi na Urbana Rajnarja, Vida Suhadolnika in Nika Legena. Mlada domača trojica je pomembne izkušnje nabirala že v minuli sezoni, več priložnosti pa bo dobil tudi libero David Novak. V ekipi ostaja tudi bosanski odbojkar Nenad Šormaz, ki se je lani dokazal tako na mestu sprejemalca kot občasno tudi na mestu korektorja, na katerem bo večinoma igral letos," je pojasnil Fujs.

S pripravami na novo sezono so Sobočani začeli že v prvih dneh avgusta. Najprej v fitnesu, na atletskem stadionu in v dvorani, v nadaljevanju pa so pričeli z igranjem pripravljalnih tekem. Teh bo skupno do začetka prvenstva štirinajst, nato do konca leta sledi še štirinajst dvobojev v prvenstvu, kar bo velik zalogaj. Zadnji dve pripravljalni akciji sta bila turnirja v Mariboru in Nedelišću. Na Skerbinjekovem memorialu je ekipa po porazu z Mariborom s 3 : 1 v finalu zasedla drugo mesto, minulo soboto pa je Panvita Pomgrad osvojila turnir Trofej Nedelišća, kjer je najprej z 2 : 1 premagala HOK Domaljevac, v finalu pa še z 2 : 1 Međimurje Centrometal.

Članska ekipa bo tudi letos nastopila v mednarodnem odbojkarskem pokalu Challenge, kjer bo nasprotnik ciprska ekipa Omonia iz Nikozije. Obe tekmi bosta po dogovoru obeh moštev v Prekmurju, in sicer v sredo in četrtek, 25. in 26. oktobra v Puconcih. "Vsekakor bo to lep dogodek za pomursko odbojko in njeno promocijo v Puconcih, kjer so nam priskočili na pomoč, saj bi brez njih sami težko izvedli načrtovani program," je dodal glavni trener soboškega moštva.

Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo tudi generalko pred prvenstvom opravili v Puconcih. Ta konec tedna, v petek in v soboto, 29. in 30. septembra, bodo v Zeleni dvorani pripravili memorial Gorazda Giderja – turnir Avto Rajh Open, na katerem bodo sodelovali štirje slovenski prvoligaši. V petek ob 17.30 bo tekma med Panvito Pomgradom in Fužinarjem, ob 20. uri pa še med kamniškim Calcitom in Mariborom. V soboto se bosta petkova poraženca ob 15.30 pomerila v tekmi za tretje mesto, zmagovalca pa ob 18. uri za prvo.

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Urban Drvarič.

Izjave igralcev na novinarski konferenci:

Urban Drvarič, kapetan ekipe: "Glede na to, da je v ekipi dve tretjini starih igralcev, smo dobro povezani. Mislim, da so se tudi vsi štirje novinci dobro vklopili, zato smo na pravi poti. Cilj je zagotovo uvrstitev med prvih šest in nato nadaljevanje z bojem za čim višje mesto."

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Stefan Mirković.

Stefan Mirković, sprejemalec: "Prvi vtisi v klubu so res lepi. Všeč mi je mesto, v Mursko Soboto sem prišel po nagovoru trenerja Fujsa. Imava iste ambicije, zato sem menil, da gre tu za dobro sredino in možnost za osebno napredovanje. Imamo vse potrebne pogoje, ki so pomembni, da se lahko ekipa bori za dober in želeni rezultat, tako da verjamem, da bomo skozi trdo delo, pravi sistem in s kemijo v ekipi lahko dosegli rezultat, ki so ga v klubu postavili kot cilj."

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Leonardo Doda.

Leonardo Doda, sprejemalec: "Mislim, da sem se res dobro odločil, ko sem se pridružil moštvu v Murski Soboti. Ekipa je super, dobro treniramo in imamo veliko pripravljalnih tekem v pripravah na novo sezono. Ta bo dolga in morali se bomo boriti na vsakem srečanju. Menim, da lahko dosežemo veliko zmag in zastavljene cilje. Slovenska liga je kar močna in v takšni konkurenci lahko tudi sam napredujem."

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Luka Miko.

Luka Miko, sprejemalec: "Odločil sem se za študij v Mariboru in bivši trener Jani Malovič me je povezal s trenerjem Fujsom. Opravila sva nekaj poizkusnih treningov, se dogovorila za sodelovanje in veselim se priložnosti v Murski Soboti."

športni-klub-pomurje-deset, panvita-pomgrad, odbojka
Jure Kljajić
Žiga Horvat.

Žiga Horvat, bloker: "Hvaležen sem tako soigralcem kot vodstvu kluba, da so me sprejeli v prvo ekipo, in presenečen sem, da so me kljub moji mladosti in pomanjkanju izkušenj sprejeli zares toplo. Zdaj je na meni, da se izkažem."

Novinci, od leve, Mirković, Miko, Horvat, Doda
Arhiv kluba
Novinci v vrstah članske ekipe OK Panvita Pomgrad: Stefan Mirković, Luka Miko, Žiga Horvat, Leonardo Doda.

Prvo ekipo OK Panvita Pomgrad v sezoni 2023/24 bodo tako sestavljali: Urban Rajnar - sprejemalec korektor, Leonardo Doda – sprejemalec, Nenad Šormaz - sprejemalec korektor, Urban Drvarič – podajalec, Tin Vrabl – podajalec, Vid Suhadolnik – bloker, Žiga Horvat – bloker, Nik Legen – sprejemalec, Žan Bedrač – bloker, David Novak – libero, Stefan Mirković – sprejemalec, Luka Miko - sprejemalec korektor. Trener: Dejan Fujs.

odbojka novinarska-konferenca panvita-pomgrad okrepitve murska-republika