vestnik

(ODBOJKA) Ljutomerčanke odščipnile točko favoriziranim Koprčankam

M. Š., 29. 1. 2023
Niko Časar
ŽOK Ljutomer - Luka Koper 2 : 3.
Šport

V 16. krogu 1. B državne lige so ljutomerske odbojkarice z 2 : 3 (-18, 18, -22, 15, 6) klonile proti najboljši ekipi lige.

Po pomembni zmagi med tednom v Kamniku (3 : 0 proti Calcitu II) so Ljutomerčanke včeraj (sobota) v dvorani ŠIC Ljutomer gostile Luko Koper, vodilno ekipo lige. Preporojene gostiteljice so odigrale še eno odlično tekmo. Povedle so že z 2 : 1 v nizih, kljub temu, da so Koprčanke v zadnjih dveh nizih prikazale odlično igro in prišle do zmage, pa so v domačem taboru lahko veseli pomembne točke v boju za obstanek. »Vedele smo, da je Luka Koper odlična ekipa, a smo po zmagi v Kamniku dobile na samozavesti ter temu primerno vstopile v igro. Smo zadovoljne z doseženo točko, kar nam daje upanje, da se bomo ob igrah, ki smo jih prikazale v zadnjih tekmah, obdržale v ligi. Kar si seveda vse zelo želimo. Pohvala soigralkam na odlični igri in borbenosti, gostjam pa čestitke za zmago,« je po dveh urah boja povedala domača igralka Veronika Mikl. Najučinkovitejša v domači vrsti je bila Ana Kolmanič s 14. točkami, Karmina Sužnik jih je dosegla 11, Adela Pintarič 9, Kaja Makoter pa 8.

odbojka-ženske, 1
Niko Časar
ŽOK Ljutomer - Luka Koper 2 : 3.

Ljutomerčanke so zdaj pri 12. točkah in kot sedmouvrščena ekipa za Novomeščankami, ki so na »rešilnem« šestem mestu, zaostajajo dve točki. V prihodnjih dveh tednih čakata ljutomersko ekipo najpomembnejša dvoboja sezone. V gosteh se bodo v krčevitem boju za obstanek pomerile z zadnjeuvrščeno Ljubljano in Novomeščankami.

odbojka žok-ljutomer