vestnik

Odbojka: Panvita Pomgrad odpravila Fužinar zanesljivo s 3 : 0

Vestnik.si, 16. 10. 2023
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Fužinar SIJ Metal Ravne 3 : 0.
Šport

V prvi domači tekmi sezone je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote v Zeleni dvorani v Puconcih v 2. krogu državnega prvenstva prve lige prišla do druge zmage. Od ravenskega Fužinarja je bila zanesljivo boljša s 3 : 0.

Panvita Pomgrad – Fužinar SIJ Metal 3:0

Izidi nizov: 25:16, 25:18, 25:21.

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 120, sodnika: Jure Vrenko (Šempeter), Mojca Tovornik (Maribor)

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 13, Šormaz 13, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 8, Horvat, Legen, Bedrač 6, Mirković 13, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

FUŽINAR SIJ METAL: Pušnik 5, Križanič 5, Lednik, Robida 11, Ranc, Stojanov 2, Javornik 5, Vučetić, Plesec 11, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik in Hribernik (oba libero). Trener: Aljoša Jemec.

odbojka, drugi-krog, panvita-pomgrad, fužinar-ravne, zelena-dvorana-puconci
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Fužinar SIJ Metal Ravne 3 : 0.

Pri Sobočanih so bili najuspešnejši Mirković, Šormaz in Doda s po 13 točkami, 8 jih je dodal Vid Suhadolnik, 6 Žan Bedrač in 4 z asi na servisu še kapetan Urban Drvarič.

Čeprav se je tekma pričela z začetnim vodstvom 1:0 za domače, to ni nakazovalo, da bo tekma potekala tako suvereno v njihovo korist, saj gostje v prvem in drugem nizu niti enkrat niso vodili. Tekmo je z blokom mladega Suhadolnika za vodstvo odprla Panvita Pomgrad, mladi domači center pa je v uvodu takoj dosegel dve od skupno svojih osmih točk. Na drugi strani sta za goste na začetku priključek držala Robida in Plesec, vsak s po dvema točkama in na semaforju je bil še izpisan rezultat 4:4. Čeprav je domače tudi v nadaljevanju krasila dobra obramba v bloku, si več kot dve točki prednosti niso priigrali vse do trenutka, ko je najprej Bedrač pripomogel k vodstvu za 10:8 in nato v bloku še Suhadolnik za vodstvo z 11:8. Nato je gostujoči trener Jemec zahteval prvi odmor. Nalet domačih po njem je na kratko s točko zaustavil Pušnik, na nasprotni strani pa je takoj zatem svojo prvo točko za domače vknjižil še Doda za 12:9 ter se le nekaj trenutkov kasneje preselil na servis. Takrat je Panvita Pomgrad naredila ključno razliko in prišla do vodstva s 17:11, nadaljevala z dobro igro tako na servisu kot v bloku in prvi niz dobila z zanesljivih 25:16.

odbojka, drugi-krog, panvita-pomgrad, fužinar-ravne
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Fužinar SIJ Metal Ravne 3 : 0.

Tudi drugi niz so bolje odprli domači. Gostje so imeli nekaj priložnosti, da bi povedli vsaj v začetku niza, a je bil njihov napad premalo odločen, domači pa so se s kolektivno igro uspešno branili tako v bloku kot v obrambi, v nadaljevanju zaključevali napade ter vztrajno večali prednost. Pri 7:3 je gostujoči trener Jemec vzel prvi odmor, ki je pomagal zgolj na kratko in znižanje vodstva na 7:5.

Morebiten priključek je prekinil Šormaz, ki je dosegel točko za 8:5, vsakokrat ko so gostje nakazali možen priključek ob zaostanku za točko, pa jim je zmanjkalo nekaj natančnosti, kar so Sobočani tokrat uspešno unovčevali. Pri 11:7 je Jemec vzel še drugi odmor. Gostje so se približali na 12:10, vendar znova niso ujeli večjega priključka, nato pa je na sceno stopil domači kapetan Urban Drvarič in dosegel kar 4 zaporedne ase. S tem je vodstvo naraslo na neulovljivih 18:10. Niz je z uspešnim diagonalnim udarcem mimo bloka za zmago na 18. točki zaključil Albanec Doda.

Tretji niz se je po blok-outu pričel s prvim vodstvom Fužinarja na tekmi, a je na drugi strani takoj izenačil Doda, ekipi pa sta se nato menjavali v vodstvu največ za točko vse do izida 11:11. Po napaki Šormaza so gostje nato povedli z 11:12 in domači trener Fujs zahteva time-out. Po njem se Šormaz oddolži s tremi zaporednimi točkami za 14:12, nalet pa za 14:13 na kratko prekine Plesec. Sledi znova razigran soboški napad za 16:13. Zadnji poskus priključka gostov je bil s Stojanovim na servisu pri izidu 17:16, a je v naslednji točki njegov začetni udarec zletel v out, domači pa so dobili še zadnji zalet za vodstvo z 19:16, ki ga do konca niso več izpustili iz rok in tekmo zaključili z zmago v tretjem nizu s 25:21.

odbojka, drugi-krog, panvita-pomgrad, fužinar-ravne, zelena-dvorana-puconci
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Fužinar SIJ Metal Ravne 3 : 0.

Izjavi po tekmi:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

»Glede na prvi krog nisem pričakoval tako gladke zmage, saj se je Fužinar takrat odlično upiral Mariboru. Pričakoval sem precej težjo tekmo, a so moji fantje v prvih dveh nizih odigrali z odliko, z dobim servisom in z dobrim kontra napadom smo onemogočili gostom, da bi razvil svojo igro. V tretjem nizu smo malo popustil, a vseeno do konca odigrali zrelo in zasluženo zmagali.«

Aljoša Jemec, trener Fužinarja:

»Čestitam domači ekipi za dobro odigrano tekmo. Bilo je kar precej gladko, ker nas tokrat ni bilo na igrišču. Od prve točke dalje smo bili prazni, brez prave energije na tekmi in ko nam ta manjka, ne moremo igrati proti kakovostnim nasprotnikom. Pristop domače ekipe je bil drugačen, v tekmo so šli suvereno in to se je na koncu izrazilo na rezultatu.«

Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Fužinar SIJ Metal Ravne 3 : 0.
odbojka panvita-pomgrad fužinar-ravne drugi-krog