vestnik

Odbojka - Pomurje bo imelo štiri prvoligaše

Miha Šoštarič, 10. 5. 2020
Aleš Cipot
V 1 A ligi za moške bo nastopilo osem ekip, Pomurje pa bo kot že vrsto let doslej zastopala Panvita Pomgrad.
Šport

Znana sestava odbojkarskih lig za sezono 2020/21.

Po razglasitvi epidemije COVID-19 je Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) že 17. marca 2020 sprejela odločitev, da so tekmovanja v državnih ligah zaključena, v tem tednu pa je vodstvo OZS sporočilo nov sistem tekmovanja za sezoni 2020/21 in 2021/22. V konkurenci za naslov državnega prvaka (1 A liga) bo trikrožni sistem, ki mu bo sledila končnica, prvič tudi z osmino finala. Tekmovalni organi so po dolgih letih ukinili modro (za prvaka) in zeleno (za obstanek) skupino. Novost je tudi ta, da bodo morali vsi prvoligaši, tudi tisti, ki bodo tekmovali v mednarodnih tekmovanjih, v prvenstvu nastopati od samega začetka.
V novi sezoni 2020/21 bo tako v moški, kot ženski konkurenci tekmovanje potekalo v 1 A in 1 B ligi. V 1 A ligi za moške bo nastopilo osem ekip, Pomurje pa bo kot že vrsto let doslej zastopala Panvita Pomgrad. V 1 B ligi za moške bodo v konkurenci osmih ekip tudi Radenci, ki so bili do prekinitve tekmovanja vodilna ekipa 2. lige. V 1 A ligi za ženske Pomurje ne bo imelo svojega predstavnika, v desetčlanski 1 B ligi pa bodo nastopile Ljutomerčanke in Pucončanke.
V enotni 2. ligi za moške bomo po novem spremljali deset ekip, med njimi drugo ekipi Panvite Pomgrada. V ženski drugoligaški konkurenci bosta še naprej potekali dve ligi, v vzhodni pa je med dvanajstimi udeleženkami tudi Sobota.
OZS predvideva, da bodo v moški konkurenci ekipe med seboj tekmovale še v enotni 3. ligi, v ženski konkurenci pa se predvidevata vzhodna in zahodna skupina. Število ekip v nižjih ligah se lahko spremeni, klubi bodo namreč svoje nastope OZS potrdili še v tem mesecu. Izmed pomurskih ekip je zaenkrat interes za nastop v tretjeligaški konkurenci pokazala ženska ekipa lendavske Muranie.
odbojka-na-mivki pomurja