vestnik

(ODMEVEN PRESTOP) Mura Beltincem speljala najboljšega strelca jesenskega dela

Vestnik.si, 16. 2. 2024
NŠ Mura
Robert Čakš se je iz Beltinec preselil v Muro.
Šport

V izdihljajih prestopnega roka se je v Pomurju zgodil pomemben kadrovski premik. Iz Nogometnega društva Beltinci se v Nogometno šolo Mura seli napadalec Robert Čakš.

Čakš je v Beltince prišel na zadnji dan poletnega prestopnega roka v sezoni 2022/2023 iz prvoligaškega Tabora, tokrat se na zadnji dan zimskega prestopnega roka vrača v prvo ligo, so simboliko navedli pri drugoligašu. Zanje je 23-letnik zbral 35 prvenstvenih nastopov in 13 zadetkov, dodal pa še štiri v pokalu. V jesenskem delu aktualne sezone je dosegel devet zadetkov, kar ga je uvrščalo na prvo mesto klubske lestvice strelcev in na tretje na prvenstveni. 

Čakš še v Muro seli v zameno za odškodnino, v Murski Soboti pa je podpisal pogodbo do 31. maja 2026. Ob predstavitvi v črno-belem dresu se je sprva zahvalil vsem v Beltincih, še posebno trenerju Damjanu Gajserju, ki da je zaupal vanj in mu omogočil, da je pokazal, kaj zna. "Mislim, da je prestop v Muro pravi korak naprej v moji karieri. Vem v kakšen klub sem prišel, kaj ta klub pomeni v Sloveniji. Komaj čakam, da se začne, navijačem pa obljubljam, da bom dal vse od sebe, da se bomo skupaj veselili novih zmag," je povedal. 

"Po odhodih v konici napada smo nujno potrebovali novega napadalca, ki bo zaostril konkurenco. Veseli me, da smo ga našli le nekaj kilometrov stran v Beltincih in s tem še nadgradili naše sodelovanje. Gre za slovenskega fanta, ki je pokazal svoj potencial, zdaj ga bo lahko še naprej razvijal pri Muri. Z njegovim prihodom še naprej zasledujemo strategijo kluba, kjer želimo uveljavljati mlade, slovenske nogometaše," je dejal športni direktor Mure Robert Koren. Predsednik Robert Kuzmič je pristavil, da s prihodom Čakša le potrjujejo usmeritev, ki temelji na doma vzgojenih nogometaših. "Veseli me, da je to že drugi nogometaš, ki se je preko Beltinec uspel prebiti do Mure. Verjamem v njegov potencial, prepričan sem, da ga bo pri Muri še nadgradil."

nš-mura nd-beltinci robert-čakš prestop