vestnik

Odranci v kvalifikacije za tretjo ligo s Šmartnim 1928

Vestnik.si, 2. 6. 2023
Niko Časar
Odranci bodo morali narediti še en ovinek na poti v tretjo ligo.
Šport

Nogometaši Odrancev, ki si želijo priti v tretjo ligo, se bodo za napredovanje morali v kvalifikacijah pomeriti z moštvom Šmartno 1928.

Ker zmagovalka pomurske nogometne lige (PNL) Hotiza zaradi prevelikega finančnega zalogaja zanjo in primanjkljaja mlajših selekcij ne more napredovati v 3. SNL vzhod, so pripravljenost igranja v tretji ligi izrazili Odranci, ki so bili v PNL drugi in imajo izpolnjene vse pogoje za igranje na višji ravni. 

Pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) so sprejeli sklep, da se bosta za preostali dve mesti v 3. SNL vzhod borila štiri moštva: Odranci, Zreče, Koroška Dravograd in Šmartno 1928. Do te situacije je prišlo, ker je Posavje iz Krškega že med sezono končalo tekmovanje v 3. SNL vzhod, ker Cirkulane niso prejele tekmovalne licence, v MNZ Celje pa se je zmagovalec Žalec prav tako kot Hotiza odločil, da ne bo šel v tretjo ligo, zato bodo priložnost dobile Zreče, ki so bile druge. Dravograd in Šmartno  sta prvenstvo v 3. SNL vzhod končala na zadnjem in predzadnjem mestu. 

Včeraj zvečer je bil v prostorih MNZ Celje izveden žreb, ki je določil, da se bodo v kvalifikacijah Odranci pomerili s Šmartnim, Zreče pa z Dravogradom. Zmagovalca se bosta uvrstila v tretjo ligo. 

odranci, polana, derbi, pnl
Niko Časar
Bo trenerju Odrancev Mitji Erniši uspel veliki met?

Odranci bodo v soboto, 10. junija, ob 17.30 najprej gostovali v Šmartnem ob Paki, Šmarčane pa bodo gostili na povratni tekmi v sredo, 14. junija, ob 18. uri. Psihološka prednost je trenutno prav gotovo na strani Odrancev, saj so se pri Šmartnem pred koncem sezone že veselili, saj so menili, da so si že zagotovili obstanek v tretji ligi, medtem ko so bili pri Odrancih pripravljeni na morebitne kvalifikacije. Nenazadnje pa bodo povratno tekmo igrali doma, kar je tudi njihova prednost. V 3. SNL vzhod je sicer iz Pomurja že Avto Rajh Ljutomer, ki je prvenstvo končal na 10. mestu.  

pomurska-liga, polana, odranci
Niko Časar
Odranci se bodo preko Šmartnega skušali "izstreliti" v 3. SNL vzhod.

odranci kvalifikacije šmartno-1928 3.-snl-vzhod
Kaj zdaj berejo drugi