vestnik

(FOTO) Dragić Dončiću za rojstni dan podaril poraz, v Miamiju tudi navijači iz Dankovec, Murske Sobote, Odranec in Hotize

Vestnik.si, STA, 29. 2. 2020
osebni arhiv
Pomurci na tekmi v Miamiju, družba Stanislava Gjerkeša s Hotize.
Šport

Košarkarsko tekmo v Miamiju si je ogledalo približno 2000 slovenskih navdušencev, med njimi so bili tudi Pomurci.

Miami Heat je v sinočnjem slovenskem derbiju ameriške poklicne košarkarske lige NBA s 126 : 118 premagal gostujočo ekipo Dallas Mavericks. Luka Dončić je tako pred množico slovenskih navijačev na Floridi proslavljal svoj 21. rojstni dan, ki pa je ni začinil z zmago proti nekdanjemu reprezentančnem sostanovalcu Goranu Dragiću. Na tekmi so bili tudi Pomurci, med drugimi navijači iz Dankovec, Murske Sobote, Odranec in Hotize. 

miami, košarka, dončić, dragić, pomurci
osebni arhiv
Pomurci na tekmi v Miamiju, družba Denisa Vrečiča iz Dankovec.

Dončić je kljub poškodbi palca stopil na parket. Za goste je na koncu prispeval 23 točk ob nekoliko slabšem metu, predvsem mu ni šlo izza črte za tri točke. Pri tem je dodal še štiri skoke in deset podaj. Dragić je za drugo zmago v "slovenskem" derbiju v Miamiju po lanskoletni marčevski gostujočim Mavericksom dosegel 16 košev in imel prav tako štiri skoke ter pet podaj.

dragić, dončić, miami, košarka, pomurci
osebni arhiv
Pomurci na tekmi v Miamiju

Dončić je po tekmi dejal, da ni bil najbolj razpoložen na parketu, vendar ni krivil poškodbe. »Zame je super, kako Slovenci spodbujajo Gogija in mene. To je v čast nama in vsej slovenski košarki in upam, da se bo to še večkrat dogajalo,« je dejal Dončić. Tudi zmagoviti Dragić se je razveselil slovenskih navijačev in dejal, da si je že od malega želel tega. »Sedaj, ko dve leti ne igram več za reprezentanco, sem spet lahko okusil igranje pred slovensko publiko in je bilo super,« je dejal Dragić in se pošalil, da je bilo njegovo posebno darilo Dončiću za rojstni dan poraz.

Slovenski navijači v dresih Slovenije so se štiri ure pred začetkom tekme zbrali v Baysideu, turističnem delu z restavracijami in trgovinami pri dvorani American Airlines, kjer je potekala tekma. Tam sta bila tudi Stanislav Gjerkeš s Hotize in Denis Vrečič iz Dankovec.

košarka nba luka-dončič goran-dragić
Kaj zdaj berejo drugi