vestnik

OK Panvita Pomgrad s spremenjeno podobo

Tomo Köleš, 16. 8. 2019
Andrej Petelinšek
Šport

Člansko moštvo Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad, ki deluje pod okriljem Športnega kluba Pomurje Deset, je začelo s pripravami za novo tekmovalno sezono v 1. državni odbojkarski ligi, ki se bo začela jeseni.

Murskosoboški odbojkarji, ki so v minuli sezoni zasedli končno sedmo mesto v prvenstvu, v novo sezono vstopajo z dodobra spremenjeno zasedbo, ki jo bo vodil novi trener Aleš Hribar. Hribar, ki bo novembra dopolnil 36 let in se je v Mursko Soboto preselil iz Kamnika, je sicer tudi aktualni selektor slovenske mladinske reprezentance igralcev starih do 20 let. Hribarju bo pomagal dosedanji pomočnik trenerja Dejana Fujsa, Miha Žalig. Dejan Fujs pa bo odslej v klubu opravljal dela in naloge tehničnega direktorja in vodje mladinske šole. Športni direktor kluba ostaja Jure Lukač.


Dodobra spremenjena pa je za novo tekmovalno sezono tudi članska ekipa, katere cilji še naprej ostajajo uvrstitev v zgornjo polovico lestvice. Novinci so: sprejemalec Vasja Plesec, ki se je v Mursko Soboto preselil iz Prvačine, libero Tin Vrabl, ki se po trenerskem izzivu v puconski ženski odbojki vrača v tekmovalno odbojko ter povratnik v staro jato, organizator igre Urban Drvarič, ki se je vrnil v murskosoboški klub iz Hoč. Jedro ekipe pa bodo še naprej tvorili odbojkarji iz minule sezone in sicer sprejemalec Jakob Rojnik, blokerji Žan Bedrač, Gorazd Flisar in Maj Marovt, libero David Novak in mlada perspektivna odbojkarja Žan Vori in Dino Vinkovič. Na korektorsko mesto pa se bo preselil izkušeni Zlatko Pulko. Članskemu moštvu pa bodo v sklopu priprav priključeni še nekateri mlajši igralci, ki se bodo na pripravah znojili s člansko ekipo in se bo zanje odločil novi trener.
Nove sredine za dokazovanje so si vmes poiskali Aljoša Bogožalec, Jaša Ratkai, Žan Beravs in Luka Volovlek.


Hkrati pa je določene spremembe doživelo tudi klubsko vodstvo. Po zadnjem občnem zboru kluba je novi predsednik murskosoboških odbojkarjev postal Matjaž Durič, ki je vajeti prvega moža kluba prevzel iz rok dosedanjega predsednika Dejana Kološe.
V klubu tako še naprej ostaja primarni cilj delo z mladimi in uveljavljanje lastnega kadra. Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo tudi v sezoni 2019/2020 poleg odbojkarske šole tekmovali praktično z vsemi tekmovalni selekcijami od mini in male odbojke, starejših dečkov, kadetov, mladincev ter II.ekipe, ki se bo kalila v 3. državni odbojkarski ligi in si je v minuli sezoni priigrala naslov tretjeligaškega podprvaka. Kadeti in mladinci so bili lani uvrščeni med štiri najboljše ekipe v državi.
Ekipa v tem obdobju pred prvimi pripravljalnimi tekmami nabira moči na atletskem stadionu in trenira v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti.


odbojka panvita pomgrad priprave 2019/2020 nov trener
Kaj zdaj berejo drugi