vestnik

Olimpija je dobra ekipa, a mi bomo v nedeljo tekmo odigrali na drugačen način kot Reka, pravi Tonči Žlogar

Vestnik.si, 30. 8. 2024
Aleš Cipot
Tonči Žlogar je predstavil pričakovanja Mure pred nedeljsko tekmo z Olimpijo.
Šport

Nogometaši Mure bodo v nedeljo ob 20.15 v 7. krogu Prve lige Telemach gostovali v Stožicah pri Olimpiji. Kaj od gostovanja pričakuje Tonči Žlogar?

Olimpija, ki se je sinoči veselila visoke zmage proti Reki in se uvrstila v skupinski del konferenčne lige, v domačem prvenstvu še ne pozna poraza. Doslej je vknjižila tri zmage in tri neodločene izide, zbrala 12 točk, soboška Mura pa ima s štirimi zmagami in dvema porazoma enak izkupiček. 



Tekmo v Stožicah si je v četrtek zvečer ogledal tudi trener Mure Tonči Žlogar. Na novinarski konferenci pred nedeljskim srečanjem je izkoristil priložnost in Olimpiji ter Celju čestital za uvrstitev v konferenčno ligo. Da bosta kar dva slovenska predstavnika jeseni igrala v Evropi, je po njegovi oceni dobra reklama in popotnica za slovenski nogomet. "Olimpija je dobro odprla tekmo, tako kot si je želela, potem pa izkoristila vse slabosti Reke in tekmo odločila že po 20. minutah." Vzdušje na stadionu je bilo odlično, je dejal in dodal, da ekipa igra res dobro, je agresivna in dobra v prehodih. "Toda vsaka tekma je zgodba zase. Mi se bomo skušali drugače postaviti, odigrati na drugačen način kot Reka," je napovedal. Po njegovih besedah bo treba biti agresiven, pustiti čim manj prostora zadnji vrsti Olimpije in čim manj tvegati v srednji coni, kjer so zeleni agresivni, po odvzeti žogi pa zelo dobro izvajajo prehode in v zaključke akcije krene veliko število nogometašev. 

Mura v Stožicah še nikoli ni zmagala. "Vsaka tekma je nova priložnost, tudi nedeljska bo, da se ta niz prekine. Smo tudi prva ekipa, ki lahko Olimpiji zada prvi poraz v sezoni. To priložnost lahko izkoristiš ali ne," tako strateg, ki je spomnil tudi na to, da so se Sobočani lani iz Ljubljane vrnili z remijem, in to ob igralcu manj. Zadovoljen je tudi s predstavo svojih varovancev na sredini pokalni tekmi proti Veržeju, stanje v ekipi pa je ocenil kot dobro. 

nš-mura nk-olimpija