vestnik

(FOTO) Opravljena letna skupščina klubov MNZ Murska Sobota

Vestnik.si, 9. 4. 2022
Jure Zauneker
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota.
Šport

V salonu Murska republika soboškega hotela Zvezda je bila redna letna skupščina klubov Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota.

Na skupščini so pregledali poročila predsednika izvršnega odbora MNZ Murska Sobota, referenta tekmovanj, disciplinskega sodnika, Medobčinskega društva nogometnih sodnikov MS, Društva nogometnih sodnikov MS, finančno poročilo in poročilo nadzornega odbora za leto 2021 ter sprejeli program dela in finančni načrt za leto 2022.

murska-sobota, skupščina-klubov-mnz-murska-sobota
Jure Zauneker
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota.

"Tekmovanja so bila v letu 2021 specifična in izvedena prilagojena na razmere vezane na epidemijo COVID-19. Tako je v vseh ligah potekalo tekmovanje ob upoštevanju navodil in priporočil NIJZ. Še vedno ni bilo izvedeno pokalno tekmovanje MNZ M. Sobota tako v članski kot mladinski kategoriji. Tudi ostale mlajše kategorije so odigravale turnirje in tekme v zelo omejenem številu in vse niso bile končane, posamezne ne odigrane tekme niso bile odigrane delno tudi iz objektivnih in opravičljivih razlogov. Še največ težav povezano na epidemijo COVID-19 je bilo zaznati prav v tekmovanjih mlajših kategorij. Centri MNZ, U-12 in U-13 so imeli treninge v centrih (Murska Sobota, Bakovci). Tudi centri so se izvajali v skladu in možnostjo upoštevanja razmer COVID-19. V veteranski ligi MNZ M. Sobota je nastopalo 12 ekip. V jesenskem delu tekmovanja posamezne ekipe niso v celoti oz. sploh niso tekmovale in bo potrebno z novo tekmovalno sezono temeljito spremeniti sistem tekmovanja v omenjeni ligi. Dne 22.06.2021 je bila izvedena volilna skupščina organov MNZ Murska Sobota. Omenjena skupščina bi morala biti sklicana že prej, vendar zaradi razmer COVID-19 to ni bilo možno izvesti. 06.09.2021 je bila izvedena tudi redna letna skupščina, na kateri so bila dopolnjena Pravila MNZ Murska Sobota in so bila s strani UE Murska Sobota tudi potrjena. Dopolnjena in potrjena Pravila so objavljena na spletni strani MNZ Murska Sobota. V letu 2021 smo dopolnili spletno stran MNZ Murska Sobota.

Članska ekipa DNŠ Mura je postala državni prvak in si s tem pridobila pravico nastopanja na tekmah mednarodnega tekmovanja, kjer je tudi zelo uspešno nastopala in tako zastopala tudi barve Pomurja kot celotne Slovenije. Ob tej priliki vsem igralcem, strokovnemu vodstvu in klubu iskreno čestitamo za vrhunske dosežke.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v letu 2021 ponovno postale državne prvakinje in si s tem pridobile pravico nastopanja na tekmah mednarodnega tekmovanja. Ob tej priliki vsem igralkam, strokovnemu vodstvu in klubu iskreno čestitamo. V poletnih mesecih je bilo izvedenih nekaj nogometnih taborov ( Martjanci, Murska Sobota, Veržej). Pri tem smo pomagali v okviru svojih možnosti ( žoge, medalje). Sodelovanje s sodniško organizacijo je potekalo dobro, korektno in profesionalno. Še naprej si moramo prizadevati, da v sodniške vrste pridobimo nove kandidate za sodnike, predvsem iz vrst igralcev, ki so končali aktivno igranje nogometa. Z DNT M. Sobota (trenerji) je sodelovanje v letu 2021 potekalo brez večjih težav in na korekten način. Nudili smo jim določeno logistično pomoč pri njihovem delovanju (objave novic na naši spletni strani). DNT se trudi za izboljšanje stanja pri izobraževanju trenerjev, kar je potrebno za vodenje vedno zahtevnejših ekip. Aktivno smo se vključevali pri reševanju problematike, ki se je pojavljala pri posameznih klubih in njim tudi nudili pomoč za odpravo posameznih težav. Veliko je bilo izdanih pisnih dokumentov za posamezne klube in njihove igralke in igralce pri nadaljnjem šolanju. Klubi, ki tekmujejo v ligah MNZ M. Sobota v TL 2020/21 in v jesenskem delu tekmovanja 2021/22 niso plačevali nobene tekmovalne takse. Večji delež je prispevala NZS s sofinanciranjem izvajanja programov delovanja naše zveze iz z prihranki MNZ Murska Sobota iz preteklih let," se je glasilo poročilo predsednika IO MNZ Murska Sobota Danila Kacijana. 

murska-sobota, skupščina-klubov-mnz-murska-sobota
Jure Zauneker
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota.

Tekmovanja v spomladanskem delu TL 2020/21 so bila zaradi razglašene epidemije COVID- 19 prekinjena. V jesenskem delu TL 2021/22 je MNZ Murska Sobota vodila tudi Pomursko nogometno ligo, kjer je bilo odigrano 12. krogov. Posebnosti v tekmovanju ni bilo. V 1.MNL MS-člani je bilo jeseni 2021 odigrano 11. krogov. Pred začetkom tekmovanja je iz lige izstopil ŠNK Bakovci, tako, da je ligo sestavljalo 15 ekip. Brez večjih težav je potekalo tekmovanje mlajših kategorij. Nekatere tekme so bile v jesenskem delu preložene zaradi razmer v zvezi z COVID- 19.

murska-sobota, skupščina-klubov-mnz-murska-sobota
Jure Zauneker
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota.

MNZ Murska Sobota je imela v letu 2021 za 41.348,89 EUR prihodkov in za 46.567,93 EUR odhodkov, razlika znaša -5.219,04 EUR. 

Obveznosti klubov do zveze so na dan 31.12.2021 znašala 7.722,00 EUR, neporavnani računi zveze 1.591,60 EUR, stanje na tekočem računu pa 39.248,15 EU. V programu za leto 2022 je predvidenih za 41.000,00 EUR prihodkov in za 45.106,00 EUR odhodkov.

murska-sobota, skupščina-klubov-mnz-murska-sobota
Jure Zauneker
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota.

V programu dela MNZ Murska Sobota za leto 2022 pa je: 

- sodelovanje s klubi pri reševanju problematike in nudenje pomoči

- aktivno sodelovanje pri izvajanju GRASSROOTS PROGRAMA – NOGOMET ZA VSE (MLADINSKEGA PROGRAMA) NZS.

- nabava potrebne opreme za izvajanje NOGOMET ZA VSE PROGRAMA NZS

- nabava opreme za potrebe CENTRA MNZ M. SOBOTA

- aktivno delovati v organih in komisijah NZS

- sodelovanje z drugimi MNZ-ji – skupna amaterska reprezentanca.

- sodelovanje z NZS pri organizaciji tekem reprezentanc NZS

- sprotno vzdrževanje in posodabljanje opreme in prostorov MNZ

- zagotavljanje ažurnega delovanja zveze pri nudenju pomoči klubom, nemoteno vodenje poteka tekmovanj v vseh ligah MNZ in vodenje tekmovanja PNL, v obdobju ko jih vodi MNZ M. Sobota, in nudenje vseh ostalih administrativnih potreb klubom

- poletni nogometni kamp – mlajše kategorije (Bakovci, Martjanci, Veržej, Bratonci, itd ).

- izobraževanje delegatov

- zagotavljanje ažurnega obveščanja preko spletne strani MNZ M. Sobota in sprotno posodabljanje spletne strani MNZ M. Sobota

- aktivno vključevanje v reševanje problematike tekmovanj mlajših kategorij

- sodelovanje s sodniško in trenersko organizacijo ter nudenje pomoči pri njihovem delovanju

- aktivno sodelovanje in pomoč vsem članicam pri izvajanju ukrepov v zvezi epidemije

murska-sobota, skupščina-klubov-mnz-murska-sobota
Jure Zauneker
Skupščina klubov MNZ Murska Sobota.

skupščina-klubov mnz-murska-sobota danilo-kacijan