vestnik

Organizatorji Maratona treh src vabijo tekače, da se jim pridružijo na teku v virtualni obliki

Vestnik, 10. 5. 2020
Nataša Juhnov
Tekače iz vseh koncev vabijo, da individualno odtečejo katerokoli razdaljo Maratona treh src (5, 10, 21 ali 42km) doma, v svoji okolici.
Šport

V soboto, 16. maja 2020, organizatorji Maratona treh src vabijo tekače, da se jim pridružijo na teku v virtualni obliki. Z inovativnim maratonom želijo ohraniti neprekinjeno tradicijo tekaške prireditve, ki velja za najstarejšo v regiji.

Jubilejni, 40. Maraton treh src, je zaradi letošnjih zdravstvenih razmer prestavljen v naslednje leto – v soboto, 15. maja 2021.
V času, ko so tekaške prireditve močno okrnjene, pa so se organizatorji Maratona treh src odločili, da dolgoletno neprekinjeno tradicijo nadaljujejo na inovativen način. Tekače iz vseh koncev vabijo, da individualno odtečejo katerokoli razdaljo Maratona treh src (5, 10, 21 ali 42km) doma, v svoji okolici. Start teka bo prek družbenih omrežij naznanila startna pištola v Radencih, v soboto, 16. maja, ob 9. uri.

a6f9e0a751e01ee183fcfb4f9d39ed01
Tomo Köleš
Združili se bomo virtualno, zato tekače vabimo, naj svoje športne dosežke delijo preko družbenih omrežij in jih označijo s ključnikom #Maratontrehsrc,« je povedal Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src.

»Virtualni maraton nam bo pomagal, da ohranimo tradicijo najbolj srčne tekaške prireditve živo. Udeleženci lahko tečejo sami, v svojem ritmu, praktično kjerkoli. Združili se bomo virtualno, zato tekače vabimo, naj svoje športne dosežke delijo preko družbenih omrežij in jih označijo s ključnikom #Maratontrehsrc,« je povedal Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src. »Važno je, da tekmujemo sami s sabo, saj smo tako vsi zmagovalci. To je tudi moto Maratona treh src že vseh 40 let,« še dodaja Pintarič.

maraton-treh-src radenci virtualni-tek
Kaj zdaj berejo drugi