vestnik

Oštrek si želi prekmurskega derbija z Muro

Tomo Köleš, 13. 9. 2019
Jure Zauneker
Stjepan Oštrek je bil dvakratni strelec v obračunu s Krškim.
Šport

Lendavska Nafta je v 2. krogu pokala Slovenije izločila Krško z 2 : 0, junak tekme pa je bil Hrvat Stjepan Oštrek, ki je izrazil željo, da bi se v 3. krogu srečala Nafta in Mura.

Seveda mora Mura najprej še sama poskrbeti za svoje napredovanje, saj ima tekmo s Triglavom v Kranju šele v sredo, 18. septembra, ob 15.30 (prenos na nzs.si). A če bi se to zgodilo, si Oštrek, ki v tej sezoni v dresu Nafte igra zares odlično, najbolj želi, da bi se v 3. krogu med sabo pomerila pomurska predstavnika. "Če bi se že moral odločiti za naslednjega nasprotnika, bi se najverjetneje odločil za Muro. Šlo bi za prekmurski derbi, stadion bi bil poln, vzdušje pa bi bilo sijajno. Mislim, da si vsak želi takšne tekme," je za Facebook stran Nafte povedal strelec petih zadetkov v aktualnem prvenstvu 2. SNL in dveh golov v pokalu Slovenije. 

lendava, nogomet-nafta-1930-krško
Jure Zauneker
Stjepan Oštrek je z dvema goloma poskrbel za napredovanje Nafte v pokalu Slovenije.

"Zelo sem vesel, da sem dvakrat zabil Krškemu. Ampak to je zasluga celotne ekipe, ne samo moja. Tokrat sem bil strelec pač samo jaz, naslednjič pa bo kdo drug. Najpomembneje je, da zmagujemo," je dodal Oštrek. "Zaradi te zmage proti Krškemu nas bo vsaka ekipa, ki bo prišla v Lendavo, še bolj spoštovala, mi pa moramo nadaljevati niz neporaženosti. V gosteh za zdaj igramo še nekoliko drugače kot v našem športnem parku, zato se moramo potruditi, da bi takšno igro, kot nas krasi doma, prenesli tudi na vsa gostovanja," zaključuje Oštrek, ki bo v naslednjem krogu 2. SNL verjetno dobil še več "čuvajev". Nafta bo namreč gostovala nikjer drugje kot prav pri Krškem (v nedeljo ob 16. uri). 

lendava, nogomet-nafta-1930-krško
Jure Zauneker
"Če bi se že moral odločiti za naslednjega nasprotnika, bi se najverjetneje za Muro, saj bi šlo za prekmurski derbi," pravi Oštrek.

nogomet nafta stjepan-oštrek mura