vestnik

Otrok Mure pred prestopom v vrste nemškega drugoligaša

Robert Balantič, EkipaSN, 31. 12. 2023
Arhiv SCRA Altach
Že v sezoni 2020/21 je bil stalnica na avstrijskem prvoligaškem prizorišču
Šport

Triindvajsetletni vezist Aljaž Casar bo najbrž zamenjal klubske barve.

Za njim je nadvse zanimiva pot. Nogometne abecede se je naučil v Fazaneriji, v mlajših kategorijah se je preizkusil tudi v Ljudskem vrtu, nakar se je po vmesnem postanku v Veržeju vrnil v Mursko Soboto. Aljaž Casar je bil član selekcij U-17 in U-19, a na glavnem odru priložnosti v črno-belem ni dočakal. Člansko konkurenco je okušal v Rakičanu in Odrancih, poleti 2019 pa je presenetil s prestopom v Altach. Z namenom, da se bo ob vmesnih drobtinicah v prvi ekipi najprej dokazoval v mladi zasedbi, že v sezoni 2020/21 pa je bil stalnica na avstrijskem prvoligaškem prizorišču. Zbral je 21 ligaških nastopov in se enkrat vpisal med strelce ter nase opozoril v tolikšni meri, da ga ni spregledal niti selektor mlade slovenske reprezentance Mile Aćimović, zagotovil pa si je tudi selitev v drugo moštvo Hoffenhaima.


Začetki so bili obetavni, v regionalni ligi je bil v tekmovalnem ritmu, ampak kljub temu se je odločil za odhod v Hallescher, ki tekmuje v tretjem kakovostnem razredu nemškega nogometa. In izkazalo se je, da je bila ta poteza zadetek v polno. Triindvajsetletni prekmurski vezist si je nemudoma zagotovil mesto v najboljši enajsterici. V prejšnji sezoni je odigral 30 tekem, jeseni se njegov status ni spremenil. Oziroma se je le izboljševal, postal je eden od najpomembnejših členov, na 18 prvenstvenih preizkušnjah je dosegel dva gola.

Aljaž Casar, nogometaš
Arhiv
Aljaž Casar je na radarju Hanse iz Rostocka.


Odlične igre niso ostale neopažene. Poleti se je govorilo, da ga podrobno spremljajo ogledniki Nürnberga in Karlsruheja, a je Hallescher zahteval previsoko odškodnino, zdaj pa je Ostsee-Zeitung poročal, da bo v prihajajočem prestopnem roku skoraj gotovo zamenjal klubske barve. Znašel se je na seznamu želja Hanse iz Rostocka, ki se bori za obstanek v drugoligaški druščini in je menda že poslala uradno ponudbo, uresničitev prestopa pa se zdi dokaj verjetna. Aljaž Casar ima namreč sodelovanje sklenjeno le do 30. junija prihodnje leto in njegovi delodajalci imajo potemtakem zadnjo priložnost, da si z odškodnino priskrbijo nekaj denarja.

Najbrž ni treba posebej poudarjati, da otroka Mure prestop v nekdanjega prvoligaša še kako mika, a bržčas ne gre izključiti niti scenarija, da mu bo Hallescher ponudil novo pogodbo, ob kateri bo spremenil svoje razmišljanje. V vsakem primeru pa naj bi se mu januarja zgodilo nekaj dobrega ...

aljaz-casar hansa hallescher prestop nogomet