vestnik

Boj za bron: Panvita Pomgrad brez dobljenega niza v Mariboru

Vestnik.si, 18. 4. 2024
Jure Zauneker
OK i-Vent Maribor - Panvita Pomgrad 3 : 0.
Šport

Odbojkarji Panvite Pomgrada so na prvi tekmi končnice za tretje mesto izgubili v Mariboru z domačo ekipo OK i-Vent s 3 : 0. Povratno srečanje bo v soboto zvečer v Murski Soboti.

OK i-Vent Maribor - Panvita Pomgrad 3 : 0 (25 : 16, 25 : 20, 25 : 14)

Dvorana Tabor Maribor, 200 gledalcev, sodnika: Dejan Perčič in Mihajlo Milojević.

i-VENT MARIBOR: Fužir, Vodušek, Pernuš 2, Adžović, McConnel 14, Bračko 9, Kumer, Kržič 12, Donik 11, Fink 3, Novak. Trener: Sebastijan Škorc.
PANVITA POMGRAD: Rajnar 1, Doda 9, Šormaz 11, Kolarić, Drvarič 5, Vrabl, Suhadolnik 2, Legen 2, Novak, Mirković 8. Trener: Dejan Fujs.

Sobočani so srečanje bolje odprli, kjer so po točki neposredno iz začetnega udarca Urbana Drvariča povedli s 3 : 1. Domači so se počasi ogreli ter ob prvem odmoru na srečanju, ki ga je zahteval Dejan Fujs, vodili z 9 : 8. Ritem i-Vent Maribora se je samo še stopnjeval in ob zaostanku s 17 : 13 so drugi odmor zahtevali pri gostih. Mariborčani so jim nato prepustili le še tri točke in se veselili zanesljive zmage v nizu s 25 : 16.

Štajerci so silovito vstopili v drugi niz, saj so hitro povedli s 3 : 0. Prekmurci so se hitro vrnili ter izenačili na peti točki. Nezbranost ob zaključkih je domačim povzročala nekaj preglavic, tako da so igralci Panvite uspeli povesti z 8 : 7 in 9 : 8. Blok točka i-Vent Maribora in vodstvo z 11 : 10 sta bila dovolj velika razloga, da je po prvem odmoru v tem nizu posegel Dejan Fujs. Nadaljevanje niza je postreglo z izenačeno igro. Tik pred samo končnico pa so si Mariborčani priigrali dve točki prednosti (18 : 16) in gostujoča klop je takoj reagirala z odmorom. Vendar pa se domači niso dali zmesti in so niz varno pripeljali do konca ter ga osvojili s 25 : 20.

Mariborčani niso hoteli prepustiti ničesar naključju in so udarno začeli tretji niz. Hitro so povedli za tri točke (5 : 2) in klop gostov je z odmorom poizkušala ustaviti nalet. Po vmesnem izenačenju so se Sobočanom začele pojavljati napake in nezbranost, kar so domači izkoristili in pobegnili na štiri točke prednosti (11 : 7). Dejan Fujs je takoj posegel še po drugem odmoru. Tudi ta ni prebudil gostov, Mariborčani so jih v nadaljevanju popolnoma nadigrali. I-Vent Maribor je niz popolnoma zasluženo osvojil s 25 : 14.

Jure Zauneker
OK i-Vent Maribor - Panvita Pomgrad 3 : 0.
odbojka tretje-mesto maribor panvita-pomgrad bronasta-medalja