vestnik

Panvita Pomgrad nemočna v četrtfinalu pokala Slovenije

Vestnik.si, 22. 2. 2024
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - ACH Volley.
Šport

Panvita Pomgrad je v športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota odigrala četrtfinale pokala Slovenije v odbojki. Njihov nasprotnik je bil ACH Volley, presenečenja pa ni bilo. Ljubljančani so slavili s 3 : 0 (25 : 22, 25 : 14, 25 : 17).

Prvi niz je bil izenačen do 10 : 10, nobena ekipa si ni priborila več kot točke prednosti. ACH Volley je za dve prvič povedel pri 12 : 10, a je reagiral domači trener Dejan Fujs s polminutnim odmorom. To domačim ni pomagalo, gostje so v naslednjem napadu ustavili napad Nenada Šormaza in ušli na +3. Sledili sta dve zaporedni točki domačih in čez nekaj minut tudi izenačili na 15. točki in pozneje še na 17. Ljubljančani so z zbiranjem točk nadaljevali in spet ušli na +3 (21 : 18). Prednost so zadržali do konca prvega niza in ga dobili s 25 : 22. 

panvita-pomgrad, ach-volley, pokal-slovenije
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - ACH Volley.

Sobočani so v drugem nizu začeli slabo, nasprotna ekipa si je hitro priigrala štiri točke prednosti. Napake so se nadaljevale, prednost gostov je naraščala in ob koncu je bilo na semaforju 14 : 25. V zadnjem, tretjem nizu so varovanci Fujsa pokazali dva različna obraza. V prvem delu je Panvita Pomgrad še sledila Ljubljančanom in vodila z 10 : 9, nato pa je sledil preobrat. Najprej so povedli z 10 : 14, nato 11 : 15, prednost so povišali na 11 : 19 in tekma je bila odločena. Končala se je z izidom 17 : 25 in Panvita Pomgrad je izpadla v četrtfinalu pokala. 

panvita-pomgrad, ach-volley, pokal-slovenije
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - ACH Volley.

Kapetan soboške ekipe Urban Drvarič je po tekmi dejal, da so se v prvem nizu še borili, nato pa je ACH pritisnil, stisnil s servisom in nas oddaljil od mreže. "Imeli smo težave na sprejemu, kar se je poznalo kasneje tudi v napadu, ob tem so Ljubljančani držali še dobro blok-obrambo tako da praktično nismo imeli veliko priložnosti," je poudaril. Najuspešnejši igralec pri Panviti Pomgrad je bil Šormaz s sedmimi točkami. 

panvita-pomgrad, ach-volley, pokal-slovenije
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - ACH Volley.

Trener ACH Volleya je bil mnenja, da je bila pokalna tekma v primerjavi z zadnjima dvema tekmama, ki so jih s Panvito Pomgradom odigrali v končnici po novem letu, najbolj gladka. "Vedno je težko igrati takšne tekme, kjer šteje samo ena tekma, Panvita Pomgrad pa je dovolj dobra ekipa, da če res nisi pripravljen in ne vstopiš v tekmo tako kot je treba, se lahko hitro zaplete. Ampak danes smo bili pravi, dobro smo servirali in to je tudi odločilo tekmo." 

panvita-pomgrad, ach-volley, pokal-slovenije
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - ACH Volley.

Podobno nemočne kot Sobočani so bile v osmini finala pokala za ženske tudi Pucončanke, ki so v domači dvorani izgubile s prvoligaško ekipo SIP Šempeter z 0 : 3 (12 : 25, 09 : 25, 14 : 25).

panvita-pomgrad ach-volley pokal-slovenije četrtfinale