vestnik

(FOTO) Panvita Pomgrad ob vrnitvi v Mursko Soboto izgubila z Alpacemom

Vestnik.si, 3. 12. 2023
Arhiv kluba Panvita Pomgrad
Panvita Pomgrad - Alpacem
Šport

Po vrnitvi iz evropske tekme v Španiji je Panvita Pomgrad na prvi tekmi v soboški dvorani po osmih mesecih izgubila z Alpacemom iz Kanala z 1:3, ki je tako prišel do druge prvenstvene zmage. Sobočani so nastopili brez zadnje okrepitve Sergeja Drobniča, ki je po eni prvenstveni in dveh evropskih tekmah že zapustil Mursko Soboto in se preselil v Italijo.

Tekmo so bolje odprli gostitelji in nakazali že v začetku, da bi to lahko bil njihov dan. Do vodstva treh točk so tako prvič prišli že pri 5:8, do 7:10 pa sta denimo Ranc in Blazsovics skupaj dosegla 7 točk. Domačim igralcem nikakor ni steklo, zgolj dvakrat so se v nadaljevanju še približali na zaostanek točke, nazadnje pri 18:19 po asu Drvariča, vendar priključka ob raztrgani igri ni bilo. Gostje so prvi niz dobili z 21:25, ko je napako na sprejemu servisa naredil domači sprejemalec Doda.

odbojka, panvita-pomgrad, 1
Arhiv kluba Panvita Pomgrad
Panvita Pomgrad - Alpacem



Tudi drugi niz je pripadel gostom, v napadu pa se je pri gostih Blazsovicsu in Rancu pridružil še Vrtovec. Vseeno prevlada Kanalcev ni trajala dolgo, saj so Sobočani z winnerjem Drvariča izenačili na 8:8 in nekaj trenutkov kasneje po winnerju Dode prvič povedli v nizu z 10:9. Slednji je bil v tem delu dobro razpoložen, saj je do izida 13:11 dosegel pet točk v nizu, takoj zatem pa so po bloku Bedrača domačini prvič povedli za tri. Gostujoči trener Knafelc je zahteval odmor, ki se je obrestoval in preobrnil tekmo. Sledil je namreč preobrat na krilih Ranca in Blazsovicsa, tako da so gostje z delnim 0:6 povedli s 14:17. Nalet je zaustavil šele Mirković za izid 15:17. Po slabem napadu in napakah domačih so Kanalci vodstvo višali še naprej ter niz po napadu Blazsovicsa dobili z 19:25.
V tretjem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrada odigrali bolje v obrambi in napadu, pri gostih pa je bil razigrani zgolj Vrtovec, ki je dosegel kar devet točk, a ostal brez pomoči Ranca in Blazsovicsa, ki sta se v tem delu popolnoma ohladila. Domači so vodili od začetka do konca, igra je stekla tudi blokerju Bedraču, ki je do 12:9 dosegel štiri točke. Pri 13:12 so gostje sicer skoraj ujeli Sobočane a so ti držali prednost dveh točk vse do 20:18, nato pa se odlepili, povedli 23:18 in po uspešnem napadu Mirkovića zaključili s 25:20.

odbojka, panvita-pomgrad, 1
Arhiv kluba Panvita Pomgrad
Panvita Pomgrad - Alpacem


Na začetku četrtega niza je bilo videti, da je bila zmaga domačih v tretjem nizu zgolj preblisk, saj so odbojkarji Alpacema po dveh uspešnih napadih Ranca in bloku Cafute povedli z 0:3. Nalet je na kratko prekinil Šormaz za 1;3 Ranc pa je za goste do 1:5 dodal še dve točki. V napadu se mu je znova pridružil Blazsovics, ki je dosegel naslednje tri točke za goste in bilo je 6:10. Po asu Ranca za 7:12 so Kanalci prvič povedli še za pet točk, najvišjo prednost imeli pri 13:21, niz pa za 20:25 zaključili z novim uspešnim napadom Blazsovicsa.

odbojka, panvita-pomgrad, 1
Arhiv kluba Panvita Pomgrad
Panvita Pomgrad - Alpacem

ODBOJKA – 11.krog Sportklub 1.A DOL za moške 2023/24 (2.12.2023):

Panvita Pomgrad – Alpacem Kanal 1:3

Izidi nizov: 21:25, 19:25, 25:20, 20:25

Dvorana Osnovne šole 1, gledalcev 120, sodnika: Smiljan Goznik (Slivnica pri Mariboru), Sanja Miklošič (Maribor)
PANVITA POMGRAD: Rajnar 2, Doda 17, Šormaz 9, Drvarič 6, Vrabl, Suhadolnik 9, Horvat, Legen, Bedrač 9, Mirković 10, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

ALPACEM KANAL: Kodrič 7, Stojanović, Cafuta 6, Jakovac, Karnel, Godnič 3, Kavčič, Maretič, Blazsovics 19, Vrtovec 22, Ranc 17, Okroglič (libero). Trener: Rok Knafelc.

Žan Bedrač, igralec Panvite Pomgrada:
"Tudi danes nismo pokazali prave energije v ekipi in to se nam vleče skozi celo sezono. Preveč nihamo iz tekme v tekmo. Ko smo pravi, lahko premagamo marsikoga, ko pa ne pa igramo pod svojo ravnjo. Žal je to odločilo, podobno kot med tednom v Španiji in spet smo si s porazom otežili delo za končnico."

odbojka, panvita-pomgrad, 1
Arhiv kluba Panvita Pomgrad
Panvita Pomgrad - Alpacem



Rok Knafelc, trener Alpacema:
"Zmagati v Murski Soboti je bilo vedno težko, tako da čestitam ekipi. Držali smo se dogovorjenih pravil, dobro smo servirali, se borili v obrambi, ogromno zaščit smo naredili, s tem nabirali točke. Verjamem, da smo se po slabem začetku zdaj po drugi zaporedni zmagi spravili iz krize in gremo samo še navzgor."

odbojka panvita-pomgrad 1.a-dol