vestnik

Panvita Pomgrad po uvrstitvi v modro skupino med najboljšimi šestimi v državi

Vestnik.si, 26. 1. 2020
Jure Zauneker
Sobočani po zmagi v modro skupino za prvaka
Šport

Po sobotni zmagi se je murskosoboški klub uvrstil v modro skupino za prvaka in bo v nadaljevanju igral v družbi najboljših šestih ekip v Sloveniji v tekmovanju za naslov državnega prvaka.

Sobočani, ki so se kot zadnji uvrstili v modro skupino, so na tekmi proti Salonitu sami odločali o svoji usodi. Po zmagi Triglava nad Črnučami so namreč za uvrstitev med najboljših šest ekip v Sloveniji na zadnji tekmi rednega dela prvenstva potrebovali tri točke in zmago proti Salonitu. Panvita Pomgrad si je tako napredovanje in uvrstitev modro skupino za prvaka zagotovila po zmagi s 3:1 po slabih dveh urah izenačene in zanimive predstave v kateri so uživali predvsem gledalci.

Najbolj razburljiv je bil tretji niz

Sobočani so tekmo sezone odprli odlično in z močnim servisom ter hitrejšo in raznovrstnejši igro nadigrali Kanalce že v uvodnem nizu, ki ga je za učinkovitim napadom zaključil domači sprejemalec Vasja Plesec.

murska-sobota, odbojka, 14.-kolo, 1
Jure Zauneker
Sobočani po zmagi v modro skupino za prvaka

V drugem nizu pa so se očitno gostje otresli pritiska in začeli igrati bolje, blok Salonita pa je naredil razliko treh točk pri izidu 4:7. Takrat se je odločil reagirati domači trener, Aleš Hribar, ki je na sprejemalskem mestu Vasjo Plesca zamenjal z Jakobom Rojnikom in sledilo je izenačenje na osmim točki. Sobočani so sicer zaigrali bolje v napadu, a je Salonit še vedno vodil – nazadnje pri rezultatu 19:17. Na servis razigranega Nikole Ražnatoviča, ki je poskrbel za preobrat in vodstvo Sobočanov z 21:19, pa nato domačini vodstva niso spustili več iz rok, ravno Rojnik pa je z neubranljivimi napadom zaključil drugi niz za vodstvo Panvite Pomgrada z 2:0.

Najbolj zanimiv in razburljiv pa je bil zatem tretji niz. Pri Sobočanih je Rojnik ostal v igri na mestu Plesca do konca tekme. Sobočani so po zaostanku za dve točki pri 8:10 šele po začetnem udarcu Urbana Drvariča poskrbeli za preobrat in povedli s 14:10. Pri vodstvu z 19:15 pa se je ustavilo in po izenačenju na 20.točki so razburljivo končnico na koncu dobili Kanalci, ki so izkoristili tretjo zaključno žogo po točki Maja Nanuta za znižanje izida v nizih na 2:1.

murska-sobota, odbojka, 14.-kolo, 1
Jure Zauneker
Sobočani po zmagi v modro skupino za prvaka

In očitno je drugi niz pustil posledice… Salonit je namreč bolje začel četrti niz ter nazadnje vodil s 17:15, na Drvaričev servis pa je sledilo izenačenje, domači blok pa je nato naredili odločilno razliko za vodstvo treh točk pri 21:18. Po as servisu Ražnatoviča pa je bila tekma praktično odločena. Domači trener Hribar je sicer vmes z odmorom zgolj še umiril ekipo, kapetan Panvite Pomgrada, Zlatko Pulko, pa je zaključil tekmo na vsesplošno veselje Sobočanov, ki se bodo tako do konca sezone borili z najboljšimi slovenskih ekipami v modri skupin za naslov državnega prvaka.

murska-sobota, odbojka, 14.-kolo, 1
Jure Zauneker
Sobočani po zmagi v modro skupino za prvaka

Tekma nervozno odigrana

»Dokaj izenačena tekma, kjer je domača ekipa izkoristila svoje priložnosti, mi pa svojih v določenih trenutkih, ko se je tekma lomila nismo. Domačini so si logično bolj želeli te zmage kot mi, saj so si s to tekmo priigrali modro skupino. Tudi zato jim čestitam za zmago, mi pa gremo naprej. Mi se z ostalimi rezultati pred tekmo sploh nismo obremenjevali, v Murski Soboti pa smo želeli zmagati. V četrtem nizu svojih priložnosti na koncu nismo izkoristili in zato pač gremo po svoji poti naprej,« je ob koncu tekme povedal Igor Šimunčič, trener Salonita.

»Tekma je bila z naše strani zelo nervozno odigrana. Vložek za nas je bil zelo velik, zmagati pa je bilo potrebno proti ekipi, ki je druga na lestvici, če si želiš igrati v ligi za prvaka. Tudi za to je bila to danes malenkostno razmetana odbojka, zmaga pa je edina, ki šteje in igralce lahko samo pohvalim za to kar so danes naredili. Z izjemo prvega niza so vsi ostali šli na točko za točko in bila je to zelo napeta tekma, za gledalcev pa zelo zanimiva. Upam, da smo s to tekmo dobili tudi potrditev, da ne bomo samo sodelovali v ligi za prvaka in da smo vmes dobro delali. Mi zdaj gremo iz tekme v tekmo, kaj pa bo to na koncu prineslo pa bomo videli. Smo pa zaenkrat do danes - vsaj zame - že naredili več kot sem iskreno pričakoval na začetku sezone,« pa je tekmo komentiral Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada.

panvita-pomgrad salonit
Kaj zdaj berejo drugi