vestnik

Petarda Maribora v Naftini mreži

Vestnik.si, 7. 2. 2021
Grega Wernig
Maribor - Nafta 1903 5 : 1.
Šport

Na pripravljalni tekmi v Ljudskem vrtu je Maribor ugnal lendavsko Nafto s 5 : 1 (2 : 1).

Lendavčani, ki nastopajo v drugi ligi, niso bili dorasel tekmec vodilni ekipi prve lige, ki je povedla že v 5. minuti, ko je Luka Koblar premagal vratarja Florijana Raduho, ki tokrat ni imel ravno svojega najboljšega dneva. Nafta je izenačila v 14. minuti po hitrem protinapadu, po katerem je Nermin Haljeta z desne strani zaposlil Ubochiomo Meshacka, ta pa je samo pospravil žogo v prazno mrežo. 

lendava, nogomet-2-liga, nk-nafta, dekani
Jure Zauneker
Edini zadetek za Nafto je dosegel Ubochioma Meshack.

Maribor je znova povedel v 30. minuti. Blaž Vrhovec je poslal podajo  na levo stran, Veržejec Žan Kolmanič pa je z neposrednim udarcem žogo ob desni vratnici zabil v mrežo.

Na 3 : 1 je povišal Aljoša Matko v 53. minuti, ko je po podaji Kolmaniča poslal žogo čez vratarja v gol. Za 4 : 1 je zadel Ilija Martinović po prostem strelu Roka Kronavetra v 72. minuti. Gol je dosegel še veteran Marcos Tavares v 83. minuti po podaji Andreja Kotnika.

NK MARIBOR: Jug, Koblar (74' Uskoković), Martinović (74' Peričić), Pihler, Kolmanič (80' Guerrico), Vrhovec, Cretu (74' Repas), Santos, Požeg Vancaš (80' Kotnik), Kronaveter (74' Tavares), Matko. Klop: Handanović, Peričić, Uskoković, Obreht, Bobarić, Guerrico, Repas, Kotnik, Tavares. Trener: Mauro Camoranesi.
NAFTA: Raduha, Bolla, R. Pirtovšek, Drk, Rebernik, Kormendi, Ubochioma, Oštrek, Novinić, Vinko, Haljeta. Klop: Kisovec, Poszgai, Živko, T. Pirtovšek, Szabo, Židan, Magdič, Bizjak. Trener: Dejan Dončić.

maribor, mura
Aleš Cipot
Žan Kolmanič (v ozadju) je bil pri Mariboru strelec in asistent.






nogomet pripravljalna-tekma maribor nafta-1903 5-:-1