vestnik

Pikado: TOP-GUN iz Grlave evropski klubski prvak

Vestnik.si, 6. 9. 2023
Arhiv kluba
Ekipa iz Grlave se veseli evropskega naslova.
Šport

V Termah Olimia je potekalo evropsko prvenstvo v elektronskem pikadu, na katerem je sodelovalo 1400 igralcev, na sporedu pa je bilo 40 turnirjev v različnih disciplinah.

Tudi tokrat so se Slovenci odlično odrezali. V mladinski konkurenci je 1. mesto v kategoriji 501 DO osvojil Uroš Žalik iz Top-gun Cleangrad, v dvojicah OPEN 501 DO pa sta zmagala Luka Marinič (TOP-GUN Cleangrad) in Denis Duh (Gabrielov barček Vučja vas). Uroš Žalik je s komaj 16 leti osvojil tudi 2. mesto v kategoriji za mladince do 18 let.
V ekipnem turnirju je sodelovala tudi ekipa TOP-GUN CLEANGRAD in je v disciplini 501 MO osvojila naslov evropskih prvakov. To je že osmi naslov evropskih klubskih prvakov za ekipo iz Grlave.
Zanjo so letos igrali: Mihec Topolnik, Matej Janžekovič, Mitja Kolbl, Leon Mertük, Sebastijan Antolin, Goran Rogič, Sašo Vütek, Primož Roudi, Luka Marinič, Uroš Žalik, Aljaž Škafar ter legenda in kapetan ekipe Andrej Gorjak. Ekipo je vrhunsko vodila Zala Gorjak, prva slovenska trenerka v pikadu, in jo tako pripeljala do naslova.

pikado evropsko-klubsko-prvenstvo terme-olimia top-gun-grlava