vestnik

Pirc Musarjeva sprejela slovenske reprezentantke, med njimi tudi Prekmurka

Vestnik.si, 4. 4. 2023
Twitter Nataša Pirc Musar
Nataša Pirc Musar je sprejela slovenske nogometašinje.
Šport

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je sprejela predstavnice slovenske ženske nogometne reprezentance. Med njimi so bile Mateja Zver, Dominika Čonč, Kristina Erman, Kaja Eržen in Lara Prašnikar.

Srečanja v predsedniški palači sta se udeležila še predsednik Sindikata športnikov Slovenije in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije Dejan Stefanović in svetovalec Sindikata športnikov Slovenije Marko Levovnik. 

Kot so zapisali v uradu predsednice, so nogometašinje predsednici predstavile svoja večletna prizadevanja za enako obravnavo in enake pogoje ženske reprezentance in športnic ter ob tem izpostavile občutne razlike z moško reprezentanco, med katerimi so pogoji za treninge, oprema, lokacije tekem in plačilo. »Razumem vas in vam želim pomagati,« jim je sporočila Pirc Musarjeva. Poudarila je, da mora sodobna družba stati in obstati na temeljih enakopravnosti, solidarnosti in dostojanstva, kar vključuje vsa področja našega življenja.

nataša-pirc-musar, predsedniška-palača, sprejem
Twitter Nataša Pirc Musar
Nataša Pirc Musar je sprejela slovenske nogometašinje.

Razlike v obravnavi med športnicami in športniki v sodobni družbi so po njenem mnenju civilizacijsko nesprejemljive in jih je treba odpraviti. »Razlogi za razlike niso sprejemljivi in niso utemeljeni na objektivnih dejstvih,« je dejala in podprla prizadevanja športnic. Povedala je še, da se je v okviru svojih pristojnosti pripravljena vključiti v prizadevanja za odpravo razlik, še naprej pa bo na pomen enakosti spolov opozarjala v svojih javnih nastopih.

nataša-pirc-musar mateja-zver slovenske-nogometašinje