vestnik

Plesni klub Zeko osvojil 18 medalj

Vestnik.si, 24. 5. 2023
Plesna šola Zeko
Na prvem delu državnega prvenstva in finala Pokala Slovenije za soliste in pare v modernih tekmovalni plesih so tekmovale tudi plesalke PK Zeko.
Šport

Ta vikend je potekal prvi del državnega prvenstva in finale Pokala Slovenije za soliste in pare v modernih tekmovalni plesih.

Nastopili so tudi tekmovalci Plesnega kluba Zeko v disciplinah disco dance in hip hop ter osvojili 18 medalj, trikrat so postali državni prvaki, dvakrat pa zmagovalci Pokala Slovenije.

Na državnem prvenstvu so prvo mesto osvojile Živa Horvat (disco solo članice), Brina Benko (disco solo ml. mladinke) in Disco formacija člani (Zala Hoblaj, Lana Škedelj, Laura Vrbovšek, Zara Dobrijevič, Živa Horvat, Urša Žitek, Staša Jerič, Taša Cvetkovič, Dunja Panič, Eva Horvat in Taira Celec).

plesna-šola-zeko, pk-zeko, ples, plesni-klub-zeko
Plesna šola Zeko
Na prvem delu državnega prvenstva in finala Pokala Slovenije za soliste in pare v modernih tekmovalni plesih so tekmovale tudi plesalke PK Zeko.

V finalu Pokala Slovenije pa sta prvo mesto zasedli Živa Horvat (disco solo članice) in Brina Benko (disco solo ml. mladinke), drugo mesto je pripadlo Leni Cipot (disco solo deklice), Lana Škedelj (disco solo članice), Arja Lukač in Leni Cipot (disco pari ml. mladinci), tretje mesto pa sta osvojili Zara Dobrijevič in Brina Benko (disco pari st. mladinci). 

Dejan Zečević je povedal, da je glede na okoliščine in zdravstveno stanje nekaterih plesalcev izredno zadovoljen in ponosen na vsakega posebej. Letošnje prvenstvo je bilo mesec dni prej kot običajno, kar jim je spremenilo ritem in načrt priprave. Kot pravi, letos niso imeli sreče tudi s poškodbami. Vseeno so stisnili zobe in oddelali po najboljših močeh, nekatera dekleta pa se kljub bolečinam niso predale. "Res so prave borke, kapo dol," doda. Kot vsako leto jim je tudi letos nekje uspel dober nastop, kot pravi pa rezultat ne izraža tega, saj so nekje bile kake napake pa je bil rezultat kljub temu dober. To je odvisno od konkurence, še posebej v hip hopu, kjer je brutalno veliko število tekmovalcev. "Zato še enkrat čestitke vsem. Verjamem, da so nekateri presrečni, nekateri razočarani ampak to je lepota športa. Hvala vsem staršem za vso pomoč in navijanje in trenerki Zali Hoblaj za pripravo nekaterih tekmovalk. Hvala tudi dekletom za ves prispevek pri kostumih, koreografijah, organizaciji, šiviljam. Sedaj nas čaka še državno v breakdancu, svetovno v disco dancu in evropsko v hip hopu ter breakdancu," še doda Zečević. 

pk-zeko ples tekmovanje