vestnik

"Po dobrem nizu moramo ostati trdno na tleh in delati naprej," pravi Kurtovič pred nedeljskim derbijem

Vestnik.si, 8. 8. 2024
Aleš Cipot
Nogometaš Almin Kurtovič je pred prekmursko-štajerskim derbijem dejal, da so si v klubu želeli tako dober štart v sezono, ga pa niso pričakovali, vsaj on osebno ne.
Šport

Nogometaše Mure v četrtem krogu Prve lige Telemah čaka gostovanje v Ljudskem vrtu pri Mariboru.

Šlo bo za dvoboj dveh še neporaženih ekip, Mura je v treh tekmah iztržila tri zmage, Maribor dve zmagi in remi. Nogometaš Almin Kurtovič je pred prekmursko-štajerskim derbijem dejal, da so si v klubu želeli tako dober štart v sezono, ga pa niso pričakovali, vsaj on osebno ne. "Na koncu je tako naneslo in motamo še naprej strmeti k takim rezultatom." 

V primerjavo z minulo sezono je ena največjih razlik po njegovem mnenju ta, da se je ekipa bolj povezala. "Stopili smo skupaj, kar se vidi tudi na igrišču, delamo eden za drugega in to nas ponese do rezultatov. V lanski sezoni tega ni bilo toliko videti." Prav tako so igralci veliko delali na fizični pripravljenosti. Po besedah Kurtoviča so se v lanski sezoni dogajale menjave trenerjev, kar se je odražalo tudi na kondiciji in na mentalni pripravi. 



Pričakuje tekmo kot vse druge, bo pa nekoliko drugačen naboj. Pravi, da morajo nadaljevati z dobrimi igrami in bodo videli, kaj jim to v nedeljo prineslo. Se mogoče boji, da bi se po dobrem začetku preveč sprostili? "Ne, ker tudi strokovni štab opravlja to delo in nas spusti na tla. Ne pusti nas v momentu, da poletimo, ker to bi bilo najslabše. Po tem dobrem nizu moramo ostati trdno na tleh, delati naprej in zbirati točke," je pojasnil. Veseli ga, da so navijači njihov dvanajsti igralec. "Dajejo nam neko moč v zadnjih minutah, impulz, da še kaj več naredimo. Pozitivno je, da se v takem številu zbirajo na stadionu in upam, da bo tako tudi vnaprej."
 

Ali bo dejstvo, da je Maribor razpet med domačim prvenstvom in evropskimi kvalifikacijami vplivalo na potek dvoboja? Kurtovič meni, da v manjši meri, pričakuje nekaj rotacij v postavi, ampak pri Muri se zavedajo kvalitete nasprotnika. "Kvaliteto imamo tudi mi in mogoče prednost, da bomo bolj sveži. Oni se bodo pripravili na nas, tako kot mi na njih," je sklenil. 

nš-mura nk-maribor derbi almir-kurtovič