vestnik

Po muraših na Bonifiko pride še nekdanji muraš

Robert Balantič, 20. 9. 2024
Profimedia
Damjan Bohar se vrača na slovensko nogometno sceno.
Šport

Na slovensko sceno se vrača še eno zveneče ime. Kar nekaj časa se je zdelo, da bo znova branil barve soboškega prvoligaša, toda Prekmurec Damjan Bohar bo kariero nadaljeval v opravi Kopra. S kanarčki se je že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja.

Nedeljski spored devetega prvenstvenega kroga bo odprl dvoboj Kopra in Mure, od katerega eni in drugi pričakujejo veliko. Primorci nočejo niti pomisliti na kaj drugega kot na to, da bi se po porazu v Ljudskem vrtu vrnili na zmagovalne tirnice, na drugi strani bodo Prekmurci v slovensko Istro pripotovali z namenom potrditi in nadgraditi prepričljiv uspeh proti Primorju ter poslati sporočilo, da so se sposobni boriti za visoka mesta.

Med tednom brez praske



Med tednom sta obe ekipi brez praske opravili obveznost v drugem krogu pokalnega tekmovanja. Marsikdo je bil sicer prepričan, da kanarčkom v Dekanih ne bo lahko, a so naposled slavili s kar 8:1. Brez najmočnejših orožij. Po tako visoki zmagi bi lahko sklepali, da so rumeno-modri v zastrašujoči formi, a tudi gostitelji so svojim adutom namenili oddih; Alen Ščulac je v začetno enajsterico uvrstil le enega igralca, ki je bil od prve minute na terenu na zadnji ligaški preizkušnji z Dravinjo. 'Prevetrena' je bila tudi zasedba iz Fazanerije, toda v Bogojini proti domačemu petoligašu pričakovano ni imela preglavic.


Dogovor dosežen

V nedeljskem popoldnevu bosta Oliver Bogatinov in Oskar Drobne kakopak aktivirala vse razpoložljive moči, domači strateg pa bo v nadaljevanju sezone imel na voljo še eno dodatno zvenečo okrepitev. Po spopadu z muraši se bo ekipi pridružil nekdanji muraš, kariero bo na Bonifiki nadaljeval Damjan Bohar. Otrok Mure se je v sredo mudil v Kopru ter s športnim direktorjem Ivico Gubercem dosegel načelni dogovor o sodelovanju in res bi se moral v zadnjem trenutku zgoditi velik zasuk, da se odlični krilni napadalec ne bi preselil na obalo. Po naših informacijah je tudi pogodba že sestavljena, manjka le še podpis, ki pa se je nekoliko zamaknil, ker je hitronogi Prekmurec, ki bo 18. oktobra dopolnil 33 let, vmes zbolel, zato je pričakovati, da se bo novim soigralcem pridružil v začetku prihodnjega tedna, ko bo tudi predstavljen kot nov član Kopra. Po Denisu Popoviću torej prihaja še en bivši reprezentant, ki je bil tudi želja Mure. Ni skrivnost, da si je generalni direktor Agron Šalja prizadeval, da bi otroka črno-belih vrnil domov. V nekem trenutku so iz več virov prihajali namigi, da se mu bo želja uresničila. Slišati je bilo, da sta se uskladila o veliki večini pogojev sodelovanja, a si je glavni igralec zgodbe vendarle vzel še nekaj časa za razmislek, nakar naj se na klice iz soboškega prvoligaša ne bi več odzival …

V Koper je prišel kot prost igralec po izteku pogodbe s poljskim prvoligaškim klubom Zaglebie, kjer v pretekli sezoni ni bil v želenem tekmovalnem ritmu. Zbral je 12 nastopov za prvo moštvo in se enkrat vpisal med strelce, povrhu je za njim večmesečni premor. Ampak z odnosom do dela, ki ga odlikuje, bo pripravljenost hitro spet na želeni ravni, gotovo ima še marsikaj za pokazati. Koper bo sicer po Muri, Mariboru, Osijeku in Zaglebiu njegov peti klub v dozdajšnji karieri, pred odhodom na tuje je v 1. SNL odigral 198 tekem in dosegel 35 golov.

damjan-bohar koper