vestnik

(FOTO) Po porazu in trenerski rošadi Murašice zacelile rane proti Radomljankam

Vestnik.si, 30. 4. 2023
Loris Cipot
Znk Mura : Znk Radomlje
Šport

ŽNK Mura Nona je v Murski Soboti gostila ŽNK Radomlje Medex. Murašice so tekmo dobile s 3:0.

V samem finišu prvenstva so se v taboru ŽNK Mura Nona odločili za drastično spremembo po porazu proti Olimpiji. Strategu Amirju Kariću, ki je ekipo popeljal v finale pokala NZS in jo zapušča na 1. mestu v SŽNL, so se zahvalili za sodelovanje, ta pa se je ostro odzval nad prejeto odpoved in s prstom pokazal na vodstvo kluba ter na svoje nekdanje varovanke.



"Potrebovali smo spremembo, igra pa v zadnjem času ni bila taka, kot smo si želeli. Do konca so še trije krogi, v katerih rabimo vsaj dve zmagi, da pridemo mirno na zadnjo tekmo državnega prvenstva, kjer želimo do 10. jubilejnega naslova državnih prvakinj,“ je Štefan Kozic, športni direktor ekipe pojasnil trenersko menjavo na klopi vodilne ekipe lige za Nogometno zvezo Slovenijo, kjer poročajo, da je treninge ta teden vodil Robi Berendijaš, na današnji tekmi proti ŽNK Radomlje Medex pa je na klopi tudi Kozic.

Pred Muro je bila tako zahtevna domača tekma z motiviranimi Radomljankami, ki pa so so jih črnobele v zadnjem mesecu in pol pod Karićevo taktirko premagale trikrat (3:1, 3:2 in 4:1). Kozic je ob tem spomnil, da se v kader vračajo igralke, ki so okrevale po poškodbi, sicer pa si Murašice tri kroge pred koncem ob petih točkah prednosti pred ŽNK Olimpija več ne morejo privoščiti spodrsljaja.

Po dobri uri brez zadetkov je v 61. minuti Murašice v vodstvo popeljala Kaja Korošec. V 77. minuti je vodstvo podvojila kapetanka Špela Kolbl, zmago pomurskih nogometašinj pa je v 88. minuti z izjemnim strelom z velike razdalje kronala še Lea Dolinar. ŽNK Mura Nona 3: 0 Radomlje Medex. Državni naslov lahko tako pomurske nogometašinje potrdijo že v naslednjem krogu, ko gostijo v Ljubljani.

žnk-mura ženski-nogomet žnl