vestnik

Po premoru Muraši nadaljujejo lov na Evropo. Grabić: "Nočemo komplicirati, zanima nas samo rezultat"

Rok Šavel, 2. 4. 2023
Martin Metelko
Dejan Grabić poudarja, da bodo morali njegovi varovanci v Domžalah igrati svojo igro in biti klinični.
Šport

Črno-beli v 29. krogu Prve lige Telemach gostujejo v Domžalah.

Reprezentančni premor, ki je za četo Dejana Grabića po težko prigarani zmagi nad Olimpijo prišel še kako prav, je minil in Muraši se znova podajajo v boj za prepotrebne točke, ki ohranjajo pri življenju upanje za evropski nogomet v naslednji sezoni.


Črno-beli se bodo ob 20.15 v Domžalah pomerili proti tamkajšnjemu nasprotniku, ki je s točko več stopničko višje na lestvici Prve lige Telemach. Murin strateg pred tekmo o nasprotniku govori z izbranimi besedami in poudarja sposobnost rumenih visokega presinga in adaptacije načina igre med samo tekmo. "Ko imajo dobro tekmo, ne le, da lahko premagajo vsakega v ligi, lahko ga razbijejo," ocenjuje Grabić, ki opozarja, da bodo morali biti njegovi varovanci zelo pametni in klinični. Muraši bi z zmago preskočili Domžale in skočili na peto mesto v razpredelnici ter se ponovno približali Kopru, ki je s tekmo več pobegnil za pet točk in ostaja na četrtem mestu, ki lahko še vodi v Evropo.


Črno-beli so v letošnji sezoni proti Domžalam zabeležili po eno zmago, en remi in en poraz. Glede na to, da so Domžale Murin neposredni tekmec za evropska mesta na lestvici, je pozitiven rezultat še toliko bolj pomemben. Tega se zaveda tudi 42-letni Novomeščan na klopi soboškega prvoligaša.

mura, koper, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Bo kapetan ekipe Žiga Kous proti Domžalam igral od prve minute?

"Novosti bomo v igro postopoma uvajali in nadgrajevali. Nočemo komplicirati, saj nas zanima samo rezultat. Gremo od tekme do tekme in bomo poskušali, ne glede na način igre v prihodnosti, iskati samo točke," napoveduje Murin strateg, ki zaradi rdečega kartona proti Olimpiji ne bo mogel računati na Kuzmića, bo pa, kot kaže, nared Žiga Kous, ki po besedah Grabića sicer še ni 100-odstoten, ampak lahko prične tekmo v prvi enajsterici.

nš-mura prva-liga-telemach domžale dejan-grabić nogomet