vestnik

(Po tekmi s Sturmom) Šimundža: "Izplen bi bil lahko ugodnejši za nas"

Vestnik, 20. 8. 2021
Vestnik.si
Mura vs. Sturm
Šport

Nogometaši Mure so na prvi tekmi s Sturmom zabeležili poraz. Po izenačenju, ko so gostje zadeli iz enajstmetrovke, so v le nekaj minutah zrežirali preobrat, predvsem zaradi individualnih napak črno-belih, ki sta jih izpostavila tudi Klemen Šturm in Ante Šimundža.

Tekma je bila, kot sta izpostavila Šturm in Šimundža, takšna, kot so jo pričakovali. Nasprotnik je bil hiter in dinamičen, kljub temu si je Mura priigrala nekaj lepih priložnosti in s hitrim golom v začetku srečanja goste tudi nekoliko presenetila. "Na žalost pa smo tekmo v treh minutah izgubili, ampak to je evropski nivo, na katere se privajamo. Igralno smo bili dobri, rezultatsko ne, če izgubiš iz dveh individualnih napak, pa je to cena, ki jo moraš plačati. Vsekakor bi bil izplen lahko ugodnejši za nas," je povedal trener črno-belih. 

Tudi tokrat je bila podpora s tribun domačega stadiona vrhunska, publika v Murski Soboti je vedno tista, ki prepozna trud in delo ekipe ter vseh njenih posameznikov. "Hvaležni smo jim, da nam stojijo ob strani v dobrem in slabem," tako Šturm, ki pravi, da se pred povratno tekmo, ki bo prihodnji četrtek v Gradcu, ne bodo predali. Tudi tam jih bodo lahko spremljali najzvestejši navijači, kar bo dodatna spodbuda zanje.  

mura, sturm
Aleš Cipot
Pred tekmo s Sturmom

Čeprav zmagovalec obeh obračunov še ni določen, ostaja nekoliko grenak priokus pri črno-belih in tudi nekoliko obžalovanja za neizkoriščene priložnosti. "Če bi Škoflek zadel za 2 : 1, bi tekma verjetno šla v povsem drugo smer, vendar pa na žalost nismo zadeli. Glede na celotno dogajanje v evropskem tekmovanju, ki smo ga doslej imeli, smo tokrat v dveh situacijah premagali sami sebe," je povedal Šimundža in dodal, da jih ekipa Sturma vsekakor ni podcenjevala. "Dobro so se pripravili na nas, mogoče je pa res, da niso bili pripravljeni na Škofleka in Mitjo Lotriča, tudi na vse te medprostore, zato moramo to izkoristiti." 

mura, sturm
Aleš Cipot
Mura : Sturm

Da je Mura res močna ekipa, ki je odigrala neverjetno borbeno tekmo, je povedal tudi trener gostujoče ekipe Cristian Ilzer. "Mura je kot mačka, ki ima sedem življenj. Vsako tekmo odigra tako, kot je treba. Imajo moč in hitrost, vsekakor niso odpisani," je še sklenil. 

V Fazaneriji tudi Kek

Na VIP tribuni je bilo na četrtkovi tekmi mogoče opaziti tudi selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka. Tam so bili tudi podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in župan Občine Cankova Danilo Kacijan ter še nekateri znani obrazi iz Pomurja. 

_DSC6803
Aleš Cipot
Mura : Sturm

nš-mura sturm liga-evropa playoff