vestnik

Podpisana prva profesionalna pogodba v ženski ekipi Mure

Vestnik.si, 16. 1. 2023
nsmura.si
Lucija Kos si je prislužila profesionalno pogodbo.
Šport

Lucija Kos je prva nogometašica, ki bo s klubom iz Pomurja podpisala profesionalno pogodbo.

Po petih odhodih v ženski ekipi Mure, se je danes zgodil prvi profesionalni podpis pogodbe v ŽNK Mura Nona, so sporočili iz tabora črno-belih. Gre za svojevrsten mejnik, saj je Lucija Kos prva nogometašica, ki bo s klubom iz Pomurja podpisala profesionalno pogodbo. Lucija je za Pomurke odslej v 1. SŽNL odigrala 50 tekem in ob tem dosegla 27 zadetkov. V preteklosti je igrala tudi za ŽNK Cerklje, ŽNK Olimpija Ljubljana in Velesovo. Z Muro je podpisala pogodbo do 31.12.2023 z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto, sporočajo pri Muri.


Robert Kuzmič je ob tem za klubsko spletno stran povedal: »Podpis prve profesionalne pogodbe je nov mejnik za ženski nogomet v Pomurju. Želimo delovati v skladu s smernicami, ki jih določa tako UEFA, kot NZS, kjer se vse več pozornosti posveča tudi ženskemu nogometu. To je tudi zadnji korak v naši začrtani strategiji, ko smo si zadali, da ima Mura tudi žensko ekipo. V Sloveniji imamo na tem področju še veliko prostora za napredek. V Muri v ženski nogomet vstopamo enako ambiciozno, kot smo pred leti v moški nogomet. Želimo si biti uspešni, seveda želimo, da bodo nogometašice tudi letos osvojile naslov prvakinj, čim dlje pa želimo priti tudi v evropskih tekmovanjih. S profesionalizacijo delovanja bomo naredili še korak naprej k večjim uspehom, za katere verjamem, da sledijo. Ob tem velja omeniti, da želimo postati nacionalni center za ženski nogomet v Sloveniji, obenem pa si želimo, da ambiciozne nogometašice iz vseh koncev Slovenije vidijo, da se v Muri dela dobro in da jim lahko ponudimo možnost za napredek«.


žnk-mura-nona, lucija-kos, podpis-pogodbe
nsmura.si
Lucija Kos si je prislužila profesionalno pogodbo.

»Občutki so fantastični. Vesela in ponosna sem, da sem kot prva podpisala profesionalno pogodbo v ŽNK Mura Nona. Rada bi se zahvalila klubu za izkazano zaupanje. To je nagrada za ves trud in odrekanje v preteklosti, ter dodatna motivacija za delo naprej. Je tudi pokazatelj, da je bila združitev z Muro pravilna odločitev za slovenski ženski nogomet. Na tak način se ta lahko dvigne na višji nivo in počasi sledi trendom v Evropi,« pa je dejala prva profesionalka v ŽNK Mura Nona.

žnk-nona-pomurje podpis-pogodbe nogomet lucija-kos