vestnik

(FOTO) Pokal: Čarda v Martjancih boljša od Dobrovnika

Vestnik.si, 26. 11. 2023
Jure Zauneker
Čarda in Dobrovnik.
Šport

V 3. krogu pokala Pivovarna Union sta Čarda in Dobrovnik v Martjancih odigrala lepo in dobro tekmo z veliko zadetki, po zaostanku z 0 : 1 pa so na koncu slavili gostitelji prepričljivo s 7 : 2.

Čarda Martjanci – Prekmurec Dobrovnik 7 : 2 (3 : 1)

ŠRC Martjanci, 250 gledalcev, sodnik: Janko Golob (Hajdina).

Strelci: 0 : 1 Polareczki (9), 1 : 1 Meglič (21), 2 : 1 Atanasov (30), 3 : 1 Miličevič (35), 4 : 1 A. Žekš (60), 5 : 1 Atanasov (62), 5 : 2 Polareczki (66), 6 : 2 P. Žekš (83), 7 : 2 Žganjar (90).

Rumeni kartoni: Atanasov, Korpič; Maučec. 

martjanci, nogomet, čarda-dobrovnik
Jure Zauneker
Čarda in Dobrovnik.

Čarda Martjanci: Erjavec, Potrbin (Gašpar, 68), Korpič kap., Miličevič, Lebar, Sočič (Horvat, 68), Meglič, Horvat, A. Žekš, P. Žekš, Atanasov (Žganjar, 66). Trener: Leon Horvat.

Prekmurec Dobrovnik: Bukovec, Nagy (Völgyi, 46), Bači kap., L. Car (Czigany, 46), K. Car, Meričnjak, B. Car, Polareczki, Laci, Zemljič, Maučec (Bekö, 81)Trener: Feri Cifer.

martjanci, nogomet, čarda-dobrovnik
Jure Zauneker
Čarda in Dobrovnik.

Tekma je potekala v različnih vremenskih pogojih (oblačno, sneg, sonce ...), a to ni preprečilo prave poplave zadetkov. Tule so najpomembnejši trenutki:

9: GOL 0 : 1 Roland Polareczki! Polareczki je s povsem desne strani z ostrim udarcem poslal žogo v daljši kot vrat Lana Erjavca.

martjanci, nogomet, čarda-dobrovnik
Jure Zauneker
Čarda in Dobrovnik.

21: GOL 1 : 1 Enej Meglič! Po lepi kombinatorni akciji je z roba kazenskega prostora z desnico natančno sprožil Meglič.

24: Zahteve gostov po enajstmetrovki niso bile uslišane.

28: Po izvrstnem predložku z desne strani je Darko Atanasov v skoku naprej po strelu z glavo zadel stičišče vratnice in prečnika.

30: GOL 2 : 1 Darko Atanasov! Zdaj pa je bil Atanasov - spet po strelu z glavo - vendarle uspešen, tokrat po natančnem predložku z leve strani.

34: Po izjemni podaji Patrika Žekša do Atanasova in strelu slednjega po tleh so domači navijači že vpili "goool", a je žoga le za nekaj centimetrov odvihrala mimo vrat, saj jo je tja s konicami prstov usmeril vratar Dobrovnika Robert Bukovec.

35: GOL 3 : 1 Marko Miličevič! Po podaji iz sredine je Miličevič spretno preigral dva branilca gostov in z desnico neubranljivo zadel desni spodnji kot vrat.

45: Konec prvega polčasa. 3 : 1.

martjanci, nogomet, čarda-dobrovnik
Jure Zauneker
Čarda in Dobrovnik.

51: Po dolgi podaji iz sredine je Patrik Žekš že preigral vratarja, nato pa nabil žogo mimo praznih vrat.

58: S pravim slalomom je skozi obrambo pridrvel Meglič, njegov strel pa je nato Bukovec izbil v kot. 

60: GOL 4 : 1 Aljaž Žekš! Po predložku Atanasova z leve strani in na kratko odbiti žogi so skoraj vsi pred vrati samo obstali, Žekš pa jo je z leve strani zabil v mrežo.  

62: GOL 5 : 1 Darko Atanasov! Po predložku z leve strani se je pred vrati z glavo naprej vrgel Atanasov in atraktivno dosegel še svoj drugi zadetek. 

66: GOL 5 : 2 Roland Polareczki! Ob robu kazenskega prostora se je v gneči spretno do strela priboril Polareczki in tudi on dosegel svoj drugi zadetek na tekmi. 

83: GOL 6 : 2 Patrik Žekš! Po desni strani je prodrl Aljaž Žekš in podal na drugo stran, Patrik Žekš pa je žogo z mirnim strelom spravil čez črto v gol. 

90: GOL 7 : 2 Goran Žganjar! Prav v zadnji akciji na tekmi je Miličevič lepo našel Patrika Žekša, ki je pobegnil po desni strani in podal na levo, kjer je bil natančen Žganjar. 

90: Konec tekme. 7 : 2. 

martjanci, nogomet, čarda-dobrovnik
Jure Zauneker
Čarda in Dobrovnik.

Čarda je brez večjih težav napredovala v osmino finala. 

pokal-pivovarna-union 3.--krog čarda-martjanci prekmurec-dobrovnik