vestnik

Poker golov v mreži Malte, Karničnik odigral celotno srečanje

R.Š., 9. 10. 2021
M24.si
Žan Karničnik ima za sabo zelo uspešen debi v dresu z reprezentančnim grbom.
Šport

Slovenska izbrana vrste je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 zabeležila visoko zmago proti Malti. Selektor Matjaž Kek je Murinemu branilcu Žanu Karničniku ob debiju namenil vseh 90 minut.

Četa selektorja Matjaža Keka se z Malte vrača z visoko zmago. Dvakrat je v polno meril Josip Iličić, po enkrat pa še Andraž Šporar in s svojim prvencem v dresu z državnim grbom Benjamin Šeško. Pomembna zmaga, ki slovensko reprezentanco še ohranja v boju za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2022 v Katarju.

Kek je od prve minute v ogenj poslal tudi Murinega desnega bočnega branilca Žana Karničnika, ki je odigral odlično srečanje in ob debiju na zelenici prebil celotno tekmo. Drugi pomurski nogometaš, ki je bil tudi prvič vpoklican v reprezentanco, Žal Kolmanič, pa bo moral svoje prve minute v dresu izbrane vrste iskati na naslednjih tekmah.

MALTA - SLOVENIJA 0:4 (0:1)


Nacionalni stadion, 2000 gledalcev, sodniki: Sidiropulos, Kostaras in Dimitriadis (vsi Grčija).
Strelci: 0:1 Iličić (27.), 0:2 Šporar (50.), 0:3 Iličić (60.), 0:4 Šeško (67.).
Rumena kartona: J. Mbong, Satariano.
Malta: Bonello, Z. Muscat, Pepe, Shaw, Attard, Teuma, S. Pisani (od 68. Caruana), J. Mbong (od 68. Overand), P. Mbong (od 57. Satariano), Montebello (od 80. Degabriele), Dimech (od 57. Gambin).
Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Bijol, Karničnik, Kurtić (od 83. Elšnik), Gnezda Čerin, Verbič (od 61. Črnigoj), Lovrić (od 71. Gorenc Stanković), Iličić (od 71. Zahović), Šporar (od 61. Šeško).

Matjaž Kek, selektor Slovenije: "Čestitam fantom. Naredili smo, kar smo si želeli, pričakovali. To je zmaga za samozavest. Če bomo pametni, lahko pride prav ta zmaga, če pa bomo poleteli, bo v ponedeljek trenutek resnice. Sem zelo zadovoljen z izidom in s precej dobrimi zadevami," je po tekmi dejal slovenski selektor. Slovenija trenutno zaseda tretje mesto v skupini H, kjer še vedno prepričljivo vodita Hrvaška, ki je zmagala na Cipru s 3:0, in Rusija (16 točk), ki je ugnala Slovaško z 1:0. V ponedeljek, 11. oktobra, čaka slovensko reprezentanco v Ljudskem vrtu dvoboj z Rusijo.

slovenska-reprezentanca kvalifikacije-za-sp-2022 žan-karničnik nogomet