vestnik

Polfinalista so odločili kazenski streli

Miha Šoštarič, 20. 3. 2021
Jure Zauneker
KMN Tomaž šic bar KMN Bronx Škofije
Šport

Primorci tudi na drugi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva v futsalu boljši od Prlekov.

Po porazu (3 : 4) na prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva v Škofijah, kjer so futsalerji prleške ekipe Tomaž ŠIC bar zapravili vodstvo s 3 : 1, so varovanci Mateja Gajserja šli v drugo tekmo v dvorani ŠIC Ljutomer z željo, da premagajo Bronx in si priigrajo tretjo, odločilno tekmo za napredovanje med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. Žal jim ni uspelo. Po rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 1 : 1 (1 : 1), po streljanju kazenskih strelov pa so s 5 : 4 slavili gostje, ki se bodo v polfinalu pomerili z Dobovcem. Drugi polfinalni par je Litija – Siliko Vrhnika.

ljutomer, futsal-kmn-tomaž-šic-bar, kmn-bronx-škofije
Jure Zauneker
KMN Tomaž šic bar KMN Bronx Škofije

Po odsluženi kazni zaradi rdečega kartona se je na drugi četrtfinalni tekmi v prleško moštvo vrnil Aleš Marot, poleg njega pa so ekipo sestavljali: Tadej Romih, Miha Pšajd, Miha Prijol (vsi vratarji), Matevž Kukovec, Urban Goričan (kap.), Mitja Plahuta, Niko Vajda, Marko Senekovič, Bojan Klemenčič, Marcel Vindiš, Urban Senekovič in Jakob Mesarič.

ljutomer, futsal-kmn-tomaž-šic-bar, kmn-bronx-škofije
Jure Zauneker
KMN Tomaž šic bar KMN Bronx Škofije

Oba zadetka v rednem delu sta padla v prvi četrtini tekme. Goste je v 3. minuti v vodstvo popeljal Nik Zajc, izid pa je v 8. minuti izenačil Matevž Kukovec. V nadaljevanju dvoboja so bili sicer domačini podjetnejši in so si priigrali kar nekaj priložnosti za zmago, vendar je vratar gostov Alen Mordej izvrstno opravil svojo nalogo. Prav Mordej je bil junak dvoboja, saj je v seriji kazenskih strelov domačinom ubranil kar tri strele in primorsko veselje v središču Prlekije se je lahko začelo. Tomaž ŠIC bar, ki je tako končal s prvenstvenimi nastopi v tej sezoni, čaka prihodnji petek tekma osmine finala pokalnega tekmovanja. V Ljutomeru se bo pomeril z Mlinšami iz Zagorja ob Savi

futsal ljutomer tomaž-šic-bar
Kaj zdaj berejo drugi