vestnik

Policija bo prekmurski derbi snemala

Vestnik.si, 27. 9. 2024
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična
Šport

Uporabljena bodo tehnična sredstva za fotografiranje ter video- in avdiosnemanje.

Policijska uprava Murska Sobota sporoča, da bodo policisti na jutrišnjem nogometnem derbiju med lendavsko Nafto in soboško Muro zaradi pričakovanega večjega števila navijačev izvajali poostrene aktivnosti za zagotovitev varnosti udeležencev prireditve, ostalih občanov in njihovega premoženja, zato bo v Lendavi ter njeni ožji in širši okolici povečana prisotnost policistov. 

Zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja bo policija spremljala in dokumentirala policijske postopke ter morebitne kršitve javnega reda in miru, pri čemer bo uporabila tudi tehnična sredstva za fotografiranje ter video- in avdiosnemanje. Tehnična sredstva bodo pred, med in po tekmi uporabljena na stadionu in v njegovi okolici pa tudi v mestu. 

Policija obvešča še, da je na tekmo prepovedano vnašati pirotehnične izdelke in druge nevarne predmete, prav tako niso dovoljeni transparenti, ki so žaljivi ali spodbujajo k nasilju. Prepovedano je tudi vsakršno nasilno ravnanje, na katero se bodo policisti odzvali v skladu z zakonskimi pooblastili, še dodajajo. 

nafta-1903 nš-mura tekma policija