vestnik

Mitja Lotrič najboljši nogometaš prve lige

Vestnik.si, 4. 1. 2021
Tomo Köleš
Mitja Lotrič je zmagal v izboru za najboljšega nogometaša slovenske prve lige.
Šport

Športni dnevnik Ekipa SN je v sodelovanju z drugimi novinarji izbral najboljše slovenske igralce in trenerje v letu 2020. Med nominiranci so bili tudi predstavniki iz Pomurja in pomurskih klubov.

Najboljši nogometaš slovenske prve lige v letu 2020 je postal Mitja Lotrič z Vaneče, spomladi igralec NK Celje, sedaj pa član ekipe Würzburger Kickers, ki nastopa v drugi nemški ligi. 
Na drugo mesto se je uvrstil Ante Vukušić (Olimpija), na tretje Dario Vizinger (Celje in Wolfsberger), sledila pa sta še Nino Kouter (Mura) in Rok Kronaveter (Maribor).
Najboljši mladi nogometaš leta je Aljoša Matko (Bravo/Maribor), za njim pa so Žan Zaletel (Celje), Žan Medved (Slovan Bratislava), Luka Kerin (Celje) in Tomi Horvat (Mura). 

5f5d3917dee54408a565945fd5a6d351
Aleš Cipot
Tomi Horvat je bil v konkurenci za naziv najboljšega mladega slovenskega nogometaša.

Najboljši trener je Dušan Kosič, zdaj že nekdanji trener Celja. Kosič je zbral več glasov kot Matjaž Kek (selektor Slovenije), Simon Rožman (Rijeka), Ante Šimundža (Mura) in Dejan Grabić (Bravo). 
Na splošno je najboljši slovenski nogometaš leta vratar Jan Oblak (Atletico Madrid), ki je za sabo pustil tudi Josipa Iličića (Atalanta Bergamo) in Kevina Kampla (Red Bull Leipzig).  

trening, medijski-termin, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža je bil med nominiranci za naziv slovenskega trenerja leta.

izbor nogometaš-leta ekipa mitja-lotrič