vestnik

Pomurka postala nova mednarodna sodnica

Vestnik.si, 15. 12. 2022
NZS
Tjaša Misja.
Šport

Mednarodna nogometna zveza FIFA je objavila liste sodnikov za prihodnje leto.

Slovenija je na listi mednarodnih sodnic pridobila dodatno mestno, namesto 45-letne Tanje Subotić ju bosta zasedli Tjaša Misja iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov (MDNS) Murska Sobota, ki sicer prihaja iz Spodnje Ščavnice, in Vanja Janković iz DNSG Kranj. 



Znano je tudi, da je na listi mednarodnih pomočnic Tanjo Vrabel nasledila Sara Mask iz MDNS Nova Gorica, na listi FIFA pomočnikov pa Roberta Vukana iz Gornje Radgone Matic Mežnar iz MDNS Celje. O tem, da je Vukan zastavico odložil v kot smo že poročali. 

Na listo mednarodnih sodnikov za leto 2023 so sicer uvrščeni Slavko Vinčič, Matej Jug, Rade Obrenović, Nejc Kajtazović, David Šmajc, Aleksandra Česen, Tjaša Misja in Vanja Jankovič. Med mednarodnimi pomočniki so Jure Praprotnik, Matej Žunič, Tomaž Klančnik, Manuel Vidali, Andraž Kovačič, Grega Kordež, Aleksandar Kasapovič, David Gabrovec, Tomaž Černe, Matic Mežnar, Staša Špur, Helena Buh, Sladjana Jovičić in Sara Mask. Na listi mednarodnih VAR sodnikov ostajajo Vinčič, Jug, Obrenović, Kajtazović, Šmajc, Alen Borošak in Asmir Sagrković, na listi mednarodnih sodnikov malega nogometa pa so Admir Zahovič, Aleš P. Močnik, Dejan Veselič, Jernej Petek in Doroteja Mušić.



tjaša-misja sodnica fifa