vestnik

Pomurke bodo gostile skupino Lige prvakinj

Tomo Köleš, 8. 6. 2019
Nataša Juhnov
Šport

S sedeža Evropske nogometne zveze v Nyonu so sporočili, da bodo pomurske nogometašinje gostiteljice ene od desetih kvalifikacijskih skupin UEFA Lige prvakinj. 

Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci je pred tedni potrdil sedmi naslov državnih prvakinj in prekinil dveletno vladavino Olimpije.
Pomurski nogomet bo imel tako poleti dva predstavnika v evropskih bojih, Muro in ŽNK Pomurje. Medtem ko bodo Sobočani zaigrali v UEFA Ligi Evropa, so si rumeno-modre s slavjem v državnem prvenstvu izborile nastop v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj.


Ekipa trenerke Nuše Ladinek žreb, ki bo v Nyonu potekal 21. junija, pričakuje v drugem kakovostnem bobnu, iz švicarskega Nyona pa je priromala nova dobra vest. S sedeža Evropske nogometne zveze so sporočili, da bodo Pomurke gostiteljice ene od desetih kvalifikacijskih skupin UEFA Lige prvakinj.


Na levi breg reke Mure se po treh letih tako vrača tudi Liga prvakinj, v klubu pa bodo več podrobnosti o kvalifikacijskem turnirju, kakor tudi o igralskih okrepitvah, razkrili že v prihodnjih dneh.Kvalifikacije za vstop med 32 najboljših evropskih klubov bodo potekale med 7. in 13. avgustom, med elito se bodo prebile zgolj zmagovalke skupin.

540e90b887db13c15b075354b3c8238a
Nataša Juhnov
Pred pomurskimi nogometašinjami so novi izzivi: kvalifikacije bod med 7. in 13. avgustom.


nogomet ŽNK Pomurje ŽNK Telemach GMT Beltinci Kvalifikacije za ligo prvakov 2019 gostitelj