vestnik

(FOTO) Pomurke tretje na mini turnirju Lige prvakinj

Vestnik.si, 21. 8. 2022
Dani Mauko
ŽNK Nona Pomurje Beltinci - FC Hayasa 2 : 1.
Šport

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v tekmi za tretje mesto mini turnirja kvalifikacij za Ligo prvakinj v Radencih ugnale armensko Hayaso z 2 : 1 (2 : 0). Srečanje je bilo le prestižnega pomena, saj se je v nadaljnje tekmovanje uvrstila samo zmagovalna ekipa turnirja.

Pomurke so po nesrečnem porazu z 0 : 1 v polfinalu turnirja z irskim Shelbournom tokrat predvsem v prvem polčasu pokazale suvereno podobo in dosegle oba zadetka. Prvi je bil v 27. minuti delo sester Kos. Lucija je podala iz kota, Evelina pa je po napaki vratarke Kateryne Boklach, ki je prehitro stekla iz vrat, po strelu z glavo zadela nebranjeno mrežo.

V 34. minuti je bilo že 2 : 0 za Pomurje. Po podaji Saki Jošide se je v gneči najbolje znašla Kaja Horvat in s strelom po tleh matirala Boklachovo.

Zdelo se je, da bodo Pomurke na dokaj lahek način dobile to tekmo, a je ta vtis že v 48. minuti odpravila Hanna Voronina, ko je znižala izid z diagonalnim strelom po tleh z desne strani. Da je stvar postala zelo resna, je gostiteljicam pokazala Karine Yeghyan, ki je po strelu z leve strani zadela vratnico. 

liga-prvakinj, radenci, žnk-pomurje-beltinci, hayasa
Dani Mauko
ŽNK Nona Pomurje Beltinci - FC Hayasa 2 : 1.

Nato so zapretile tudi Pomurke. Močan strel Žive Rakovec z desne strani v 60. minuti je Boklacheva morala odbiti preko prečnika v kot. V 66. minuti je z glavo poskusila še Lara Klopčič, armenska vratarka pa se je izkazala s parado. Tudi gostje so imele še nekaj priložnosti, vendar so v glavnem merile prek vrat. V zadnji četrtini igre je bilo veliko prekinitev, prekrškov, menjav, krčev igralk in zavlačevanja, tako da je ciprska sodnica Ioanna Allayiotou kar za osem minut podaljšala srečanje, vendar se v tem obdobju ni zgodilo ničesar razburljivega.  

liga-prvakinj, radenci, žnk-pomurje-beltinci, hayasa
Dani Mauko
ŽNK Nona Pomurje Beltinci - FC Hayasa 2 : 1.

Pomurke so tako končale na tretjem, Hayasa pa na četrtem. Napredovanje iz skupine si je zagotovil islandski Valur Reykjavik, ki je v finalu v Fazaneriji zanesljivo premagal Shelbourne FC s 3 : 0. Islandke, ki so bile mnogo boljše od Irk, so vodile že z 2 : 0 po prvem polčasu, saj sta zadeli Cyera Makenzie Hintzen v 20. in Solveig Larsen v 45. minuti. Prva je bila natančna iz bližine, druga pa po samostojni akciji z leve strani, ko je preigrala tri branilke irske ekipe in nato ugnala še čuvajko mreže. Vse skupaj je nato proslavila s tremi akrobatskimi vložki Takoj na začetku drugega dela je žogo v lastno mrežo preusmerila Leah Doyle in tako Valurju podarila tretji gol. Povsem ob koncu tekme je bila izključena vratarka Shelbourna Amanda Budden, ki si je prislužila rumena kartona v 90. minuti in takoj po sklepnem pisku beloruske sodnice Volhe Tsiareshke.    

liga-prvakinj, radenci, žnk-pomurje-beltinci, hayasa
Dani Mauko
ŽNK Nona Pomurje Beltinci - FC Hayasa 2 : 1.

liga-prvakinj radenci žnk-pomurje hayasa