vestnik

Pomurska judoistka v Dubrovniku osvojila srebrno medaljo

Vestnik.si, 7. 4. 2024
Osebni arhiv
Maša Slavinec je osvojila srebrno medaljo.
Šport

Maša Slavinec je nadgradila lansko bronasto medaljo.

Včeraj, 6. aprila 2024, je Zasadojčanka Maša Slavinec zablestela na Evropskem članskem pokalu v Dubrovniku, kjer je osvojila srebrno medaljo. S tem dosežkom je nadgradila lansko bronasto medaljo, ki je bila njena prva na mednarodnih članskih tekmovanjih, in postavila nov mejnik v svoji športni karieri.

Maša Slavinec, občanka Občine Križevci, se je v kategoriji do 52 kg izkazala z izjemnimi borbami. Po prepričljivi zmagi v četrtfinalu proti Britanki Bobrowski, je v polfinalu s spektakularnim ipponom premagala Nemko Stakhov, kar ji je prineslo vstop v izredno finalno borbo.

V izjemno napeti finalni borbi se je Maša pomerila z Izraelko. Kljub temu, da je že v rednem delu osvojila wazari, prav tako kot nasprotnica, se je borba razpletla v podaljšek. V teh kritičnih trenutkih je Maša s svojo suverenostjo in športno držo priznala nasprotničino zmago, kljub temu da ji je do zlata zmanjkalo le malo.

Ta izjemni dosežek pa ni samo njen osebni, temveč tudi zgodovinski za Prlekijo. Osvojena srebrna medalja predstavlja največji uspeh pri ženskah v tem športu za to regijo.

V ozadju njenega uspeha je stal njen trener Patrik Vojsk, ki je skrbno bedel nad njenim napredkom, jo podpiral in motiviral skozi celotno tekmovanje.

maša-slavinec, judo
Osebni arhiv
Maša Slavinec je osvojila srebrno medaljo.

judo maša-slavinec