vestnik

Pomurske nogometašinje še naprej neporažene

Vestnik.si, 2. 4. 2023
Loris Cipot
Špela Rozmarič je prva zatresla mrežo ekipe iz Radomelj.
Šport

Igralke ŽNK Mura Nona so v 15. krogu 1. slovenske ženske nogometne lige gostovale v športnem parku Radomlje in vknjižile novo zmago.

ŽNK Radomlje Medex: Vidrih, Zajc, Gradišek, Kosirnik, Osojnik (Gergolj 78), Šenk (Gadnik 87), Madon, Hlebec, Javorič, Vilčnik (Kastelec 84), Testen. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Mura Nona: Kocijan, Kos, Korošec, Kolbl, de Jesus Matos, Šoštarič Karič (Sok 71), Horvat (Hofman 76), Rozmarič, Silva Bomfim (Rakovec 65), Eferl, Vasović (Kos 65). Trener: Amir Karič. 

Sodniki: Miha Burger Omejc, Nik Jošt, Andraž Zupanc.

V športnem parku Radomlje se je na tekmi, ki je bila tudi v neposrednem televizijskem prenosu, zbralo okoli 100 ljubiteljev nogometa. Prvi so se veselili domači navijači, saj je v 52. minuti za vodstvo Radomljank zadela nekdanja članica pomurske ekipe Noelle Vilčnik. Po nekaj menjavah Kariča so črno-bele v 76. minuti izid poravnale. Strelka je bila Špela Rozmarič. Za popoln preobrat na tekmi je z dvema zadetkoma (83. in 93. minuta) poskrbela Kaja Korošec. ŽNK Radomlje Medex - ŽNK Mura Nona 1 : 3. 

žnk-mura-nona, primorje-gaia-naturelle
Loris Cipot
Pomurke so se po preobratu veselile novih treh točk.

Pomurske nogometašinje so osvojile nove tri točke in v letošnji sezoni ostajajo neporažene. V ligi za prvaka, v zgornjem delu lestvice, so na prvem mestu z 42 točkami, druga je Olimpija s 34, tretja Ljubljana s 27 in četrto Radomlje z 22 točkami. Prvenstvo se nadaljuje 16. aprila, ko bodo Murašice v športnem parku Beltinci gostile ŽNK Ljubljana, 19. aprila pa je na sporedu polfinale slovenskega pokala. Pomurke bodo takrat v Fazaneriji spet igrale proti ekipi iz Radomelj. 

žnk-mura-nona radomlje 1.-sžnl