vestnik

Pomurski derbi dobile Ljutomerčanke, prekmurskega pa Sobočanke

Vestnik.si, 5. 2. 2024
Jure Zauneker
ŽOK Ljutomer - Murexin Puconci 3 : 1.
Šport

Na pomurskem derbiju 4. kroga rdeče skupine prve B-lige za odbojkarice so Ljutomerčanke doma premagale Murexin iz Puconcev s 3 : 1 (25 : 17, 26 : 24, 13 : 25, 25 : 21) in tako zadale še drugi poraz prekmurskim tekmicam v tej skupini.

Za ŽOK Ljutomer so točke dosegle Anja Kolmanič (21), Alisa Oletič (20), Lia Novak (8), Kaja Makoter (6), Lucija Meško (3), Maruša Kraljič (1) in Jerneja Pogorevc (1), za Murexin, ki je bil v nekoliko oslabljeni zasedbi, pa Tinkara Kavnik (19), Tasia Šadl (10), Maja Cigüt (7), Brina Gönter (3), Lena Lang (2) in Asja Kuhar (2).
Derbi je zasluženo pripadel domači ekipi, ki je z izjemo tretjega niza prikazala dobro in predvsem bojevito igro. »Kljub temu, da smo igrale zelo dobro, smo naredile preveč neizsiljenih napak, a je bila na koncu naša prikazana igra vseeno dovolj za zanesljivo zmago,« je po srečanju dejala ljutomerska igralka Lia Novak. V naslednjem krogu bosta obe pomurski ekipi gostovali, Murexin na Prevaljah, Ljutomer pa v Mozirju. 

lendavažoksobota2
Arhiv kluba
Lendava - ŽOK Sobota 0 : 3.

V 15. krogu druge lige vzhod za članice pa je bil odigran prekmurski derbi med Lendavo in Soboto, ki so ga prepričljivo dobile mlade Sobočanke, končni izid je bil 0 : 3 (22 : 25, 24 : 26, 21 : 25). Lendavčanke so po treh zaporednih zmagah tako prvič letos zapustile parket s sklonjeno glavo. Glavna razloga za poraz sta bila ogromno napak pri začetnem udarcu in nezbranost v ključnih trenutkih tekme. Gostje so z mirno in preudarno igro zbirale točke, domače pa niso izkoristile svojih priložnosti, v drugem nizu so celo zapravile dve zaključni žogi. Lendava je vseeno ostala na četrtem mestu lestvice z 22 točkami, Sobota pa na petem (18). 

lendavažoksobota3
Arhiv kluba
Lendava - ŽOK Sobota 0 : 3.

odbojka-ženske žok-ljutomer murexin-puconci lendava žok-sobota