vestnik

Pomurski igralci pikada uspešni na državnem prvenstvu

Vestnik, 16. 6. 2021
FB PIZS klasični pikado
Najboljši med posamezniki.
Šport

V dvorani ŠTUK v Mariboru je potekalo 11. državno prvenstvo v klasičnem pikadu. Nastopili so tudi Pomurci.

V ekipni razvrstitvi pri moških je zmagal Pikado klub (PK) Baza 1 iz Hoč. Na drugi stopnički je končal PK Čuk iz Velenja, na tretji pa PK Ljubljana in Top Gun Cleangrad iz Grlave. Pri ženskah je ekipno slavil Power Team - PK Lovrek Makole, drugi je bil PK Baza 2, tretji pa PK Baza 1. 

državno-prvenstvo, klasični-pikado
FB PIZS klasični pikado
Najboljši v ekipnem tekmovanju.

Med posamezniki je zmagal Mitja Habjan, član PK Baza, drugi je bil Damir Hajdinjak iz PK Friend's Team iz Rogašovec, tretji pa Benjamin Pratnemer, prav tako iz PK Baza. Med ženskami je bila najuspešnejša Tina Dolinčar iz PK Lovrek Makole, za njo je državno prvenstvo zaključila Nina Vavtar iz PK Kamnik, tretje mesto pa sta si razdelili Nika Progar iz makolskega kluba in Mojca Mužič iz kamniškega PK. 

državno-prvenstvo, klasični-pikado
FB PIZS klasični pikado
Najboljše v ekipnem tekmovanju.

V moških dvojicah sta zmagala Mitja Habjan in Benjamin Pratnemer iz PK Baza Hoče, pred Janom Grošljem in Silvom Javornikom iz PK Čuk Velenje, tretja sta bila Ludvik Kiraly in Aleš Zadravec iz PK Baza Hoče ter Leon Mertük in Sašo Vütek iz Top Gun Grlava. 

klasični-pikado, državno-prvenstvo
FB PIZS klasični pikado
Najboljši med moškimi dvojicami.

Pri ženskah sta bili najboljši Mojca Mužič in Nina Vavtar iz PK Kamnik, na drugem mestu sta končali Branka Krček in Tina Dolničar iz PK Lovrek Makole na tretjem pa Sandra Gršeta in Mojca Škafar iz PK Baza Hoče ter Nika Progar in Tatjana Bodlaj iz PK Lovrek Makole. 

klasični-pikado, državno-prvenstvo
FB PIZS klasični pikado
Najboljše med ženskimi dvojicami.

pikado državno-prvenstvo pomurci top-gun-grlava