vestnik

Pomurski kajakaši nizajo uspeh za uspehom

Vestnik.si, 10. 5. 2023
Arhiv Kajakaške zveze Slovenije
Mladi pomurski kajakaši že na začetku sezone razveseljujejo z izvrstnimi rezultati.
Šport

Kajakaška sezona se je komajda začela, a mladi pomurski kajakaši že razveseljujejo z izvrstnimi rezultati.

Hana Bedernjak je opravila vse izbirne tekme za reprezentanco na mirnih vodah in v spustu na divjih vodah. Na mirnih vodah se je kot najboljša brez težav pričakovano uvrstila v mladinsko državno reprezentanco in bo nastopala na mednarodnih tekmah v Bratislavi, na italijanskem jezeru Auronzo in na tekmovanju olimpijskih upov (Olympic Hopes) v Poznanju na Poljskem. V reprezentanci tekmovalcev na divjih vodah pa se bo septembra udeležila svetovnega prvenstva v Rudnicah na Češkem. 
Pred kratkim so se pomurski kajakaši na mirnih vodah udeležili mednarodne tekme v Zagrebu. Aljoša Sakač in Noah Šadl sta v dvojcu premagala vso konkurenco in zmagala, Hana Bedernjak je bila posamično četrta, Noah Šadl šesti, Aljoša Sakač in Ariel Šadl pa sedma.

kajak, pomurski-kajakaši
Arhiv Kajakaške zveze Slovenije
Mladi pomurski kajakaši že na začetku sezone razveseljujejo z izvrstnimi rezultati.

Nato sta potekali tekmi za slovenski pokal v Celju in Kopru. V Celju sta se tekme na zahtevni slalomski progi udeležila Noah Šadl (8. mesto) in Ariel Šadl (4. mesto). V Kopru pa je bila sprint tekma na mirnih vodah. Hana Bedernjak je bila med mladinkami prva, Noah Šadl pa je zmagal med cicibani. Aljoši Sakaču je malo zmanjkalo do stopničk med cicibani, zasedel je peto mesto. Noah Šadl in Aljoša Sakač sta v dvojcu premagala vse nasprotnike, Ariel Šadl je bila posamezno med mlajšimi deklicami druga, v dvojcu skupaj s Svenom Šerugo pa tretja. Bedernjakova in Šadlova sta se še preizkusili v dvojcu in zasedli tretje mesto. Svenu Šerugi, Doroteju Sakaču in Mariju Palucu se ni uspelo uvrstiti v finalno vožnjo med mlajšimi dečki.
kajak-kanu hana bedernjak šadl sakač